Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Koronakuolemien määrä on Virossa nyt viisi kertaa suurempi kuin vuonna 2020

Viron kansallisen terveyden kehittämisen instituutin (TAI) alustavat tilastot osoittavat, että vuoden 2021 aikana Virossa on kuollut koronavirukseen jo yli 1 000 ihmistä.

Vuonna 2020 koronasta johtuvia kuolemantapauksia rekisteröitiin maassa vain 203 kappaletta. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Viron kansallisen terveyden kehittämisen instituutti on Viron hallituksen perustama tutkimus- ja kehitysyksikkö, joka kerää, yhdistää ja tuottaa erilaisiin kansallisiin lähteisiin perustuen tietoa Viron väestön terveydentilasta.

Instituutti on rekisteröinyt Virossa vuoden 2021 tammi-kesäkuussa yhteensä 9 353 kuolemantapausta, joista 11 prosenttia eli 1 020 luokitellaan koronaviruksesta johtuviksi.

Kuolinsyyn selvittäminen vie yleensä aikaa, joten koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten määrä voi vielä laskea tai nousta.

Instituutin rekisteriosaston johtajan Piret Viikleppin mukaan Virossa kuolee vuosittain keskimäärin 15 500 ihmistä ja päivittäin kuolemantapauksia kirjataan 40–50 kappaletta.

– Kuolemantapausten määrä kasvoi tänä vuonna maalis-huhtikuussa, laski toukokuussa ja nousi taas kesäkuussa helleaallon vuoksi, Viiklepp kertoo.

Pääsyynä kuolemantapauksiin ovat Virossa kuitenkin edelleen sydänsairauden, verenkiertoelimistön sairaudet ja aivohalvaukset.

– Nämä ovat edelleen suurimmat kuolinsyyt ja johtuvat siitä, että väestö Virossa ikääntyy, Viiklepp lisää.