Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tutkimus: Asunnottomuus on vähentynyt Tallinnassa lähes kolmanneksella viimeisen vuosikymmenen aikana

Tallinnan kaupungin ylläpitämän Tallinnan sosiaalityön keskuksen vastikään julkaiseman tutkimuksen mukaan asunnottomuus on Viron pääkaupungissa vähentynyt lähes kolmanneksella viimeisen vuosikymmenen aikana. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tallinnassa oli vuoden 2020 lokakuussa 827 asunnotonta, mikä on noin 400 asunnotonta vähemmän kuin lokakuussa 2011. Asunnottomien lasten määrä laski samaan aikaan 80 lapsella.

Tallinnan sosiaaliasioista ja terveydenhuollosta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Betina Beškinan mukaan Tallinnassa kadulla asuvien ihmisten määrä on vähentynyt jopa enemmän kuin asunnottomuus.

–Kodittomien määrä Tallinnan kaduilla on vähentynyt 60–70 henkilöllä eli lähes 44 prosenttia. Lisäksi rohkaisevinta on se, että kodittomien lasten määrä on vähentynyt kaikkein eniten, Beškina sanoo

Betina Beškinan mukaan kodittomien määrän lasku johtuu siitä, että yhä useampi on saanut sosiaalisin perustein myönnettävän asunnon, jonka vuokran maksuun kaupunki myöntää tukea.

Myös Tallinnan perhekeskuksen neuvontatyö, kaupungin tarjoama velka- ja talousneuvonta ja hylättyjen rakennusten väheneminen Tallinnassa ovat vaikuttaneet osaltaan kodittomien määrään.

Tallinnan sosiaalityön keskuksen tekemässä tutkimuksessa tarkasteltiin myös asunnottomuuden syitä. Perheen hajoaminen oli eniten mainittu syy asunnottomuuteen. Muita syitä olivat muun muassa työttömyys, häätö, alkoholi- tai mielenterveysongelmat.