Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Virossa tapahtui viime kesänä ennätysmäärä liikenneonnettomuuksia

Viron liikennevakuutusrahaston tilastojen mukaan Virossa tapahtui tänä kesänä ennätysmäärä liikenneonnettomuuksia. Kesä-elokuun aikana kirjattiin 8 000 liikennevakuutustapausta, joiden yhteenlaskettu korvaussumma oli 15 miljoonaa euroa.

Viron liikennevakuutusrahaston mukaan kesän aikana tapahtuneista onnettomuuksista 41 prosenttia liittyi pysäköintiin, 16 prosenttia peräänajoihin ja 13 prosenttia risteyksissä sattuneisiin törmäyksiin.

Ülli Reimetsin mukaan, joka toimii Viron liikennevakuutusrahaston vahinkojen ehkäisyosaston päällikkönä, tänä kesänä sattui edellisvuosiin verrattuna enemmän muun muassa pysäköintialueilla tapahtuneita törmäyksiä sekä törmäyksi pyöräilijöiden kanssa.

– Pysäköintialueilla tapahtuu onnettomuuksia sen takia niin paljon, että monissa paikoissa pysäköintipaikat ovat liian kapeita, eivätkä täytä vähimmäisvaatimuksia. Jos auton keskimääräinen leveys on 1,8 metriä ja pysäköintipaikan leveys on 2,5 metriä, tilaa jää vain 35 senttiä, Reimets sanoo.

Vuodesta 2016 lähtien Tallinnan kaupungin vähimmäissuositus ostoskeskuksille on ollut rakentaa vähintään 2,7 metriä leveitä pysäköintiruutuja.

Kuluvan vuoden kesäkuussa Viron liikennevakuutusrahasto kartoitti Tallinnassa 15 pysäköintialuetta, joissa onnettomuuksien määrä oli lisääntynyt. Kartoituksessa paljastui, että 11 pysäköintialueen pysäköintipaikkojen leveys ei täyttänyt vähimmäisvaatimuksia.

Liian pienet parkkiruudut ovat muun muassa Lasnamäe Centrumissa, Bauhaus Rocca al Maressa, Järve Keskuksessa ja K-Rauta Haaberstissa.