T24 | Suomalaiset uskaltavat taas matkustaa – Kolmannes suunnittelee Viron matkaa vielä tänä syksynä

Thea Ekholm

Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian teettämän suomalaisten matkustushalukkuutta selvittävän tutkimuksen mukaan lähes kolmannes (31 %) suomalaisista ilmoitti suunnittelevansa Viron matkaa vielä kuluvan vuoden puolella. Toinen kolmannes (34 %) ilmoitti matkustavansa Viroon vuonna 2022.

Suomalaiset ovat yli kymmenen vuoden ajan antaneet Virolle matkakohteena toistuvasti korkean arvosanan. Vielä vuonna 2019 kaikista suomalaisten tekemistä vapaa-ajanmatkoista 22 prosenttia suuntautui Viroon (1,8 miljoonaa matkaa) ja lähes kaikki matkustamisesta kiinnostuneet 18–79-vuotiaat suomalaiset ovat jo käyneet Virossa.

Pandemia luonnollisesti pysäytti suomalaisten liikkumisen, joten vuonna 2020 Viroon matkusti noin viisi kertaa vähemmän suomalaisia kuin sitä ennen. Virossa arvioidaan, että suomalaisten pandemiansulun jälkeinen ensimmäinen uusi matkailijavirta alkaa lokakuussa syyslomien aikaan ja jatkuu myös loppuvuoteen ja pikkujouluviikonloppuihin.

– Meitä lämmittää suuresti se, että joka kolmas reissaamiseen valmis suomalainen mielii jo tänä syksynä Viroon. Tänne on koronasulun aikana syntynyt valtavasti uutta koettavaa ja myös vanhoja tuttuja paikkoja on päivitetty. Hotelleissa, ravintoloissa, museoissa ja muissa kohteissa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisen matkakokemuksen varmistamiseen, Viron matkailun edistämiskeskuksen johtaja Liina-Maria Lepik sanoo.

Tällä hetkellä kaikki palvelut Tallinnassa ja muualla Virossa ovat avoinna niille matkailijoille, joilla on esittää Omakanta-palvelusta löytyvä koronarokotustodistus tai negatiivinen koronatesti. Jos todistus puuttuu, monet ravintolat, teatterit ja muut kohteet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden tehdä sisäänpääsyn mahdollistavia pikatestejä paikan päällä.

Visit Estonian teettämän tutkimuksen mukaan valtaosa Viron matkaa suunnittelevista aikoo jäädä maahan yöksi. Päivämatkaa suunnittelevien osuus on kahdessa vuodessa noussut vain muutaman prosentin verran. Tallinnan ulkopuolelle suuntautuvien matkojen houkuttelevuus suomalaismatkailijoiden keskuudessa on puolestaan kasvanut.

Viroon matkustavia suomalaisia kiinnostavat tutkimuksen mukaan eniten ravintolat, ostosmahdollisuudet ja yöelämä. Myös arkkitehtuurista ja kylpyläpalveluista ollaan kiinnostuneita. Lisäksi kauneuspalveluita pidetään tärkeänä syynä matkustaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut