T24 | Koronatartuntojen määrän kasvaa Tallinnan ympäristössä – Sairaalapaikkojen riittävyys huolettaa

Virossa viime päivien koronatartuntaluvut osoittavat, että tartuntojen määrä on lähtenyt kasvuun sekä Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee, että Pärnun maakunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrän odotetaan kasvavan alueilla lähiviikkoina.

Viron terveysviraston hätätilalääketieteen päällikkö Urmas Sule sanoin Viron yleisradion haastattelussa, että terveydenhuoltojärjestelmän kannalta huolestuttavaa on se, että virus on siirtymässä takaisin Harjumaan maakunnan alueelle, missä suurin osa virolaisista asuu.

Maanantaina Virossa oli sairaalahoidossa koronaviruksen takia 195 ihmistä. Urmas Sulen mukaan lääkärit ovat arvioineet, että kolmannen korona-aallon aikana sairaalahoitoa tarvitsee 200 potilasta. Tämä raja rikkoutuu todennäköisesti jo tällä viikolla

– Määrä on kuitenkin pienempi kuin pelkäsimme ja se on hyvä asia, Sule sanoo.

Ikäryhmistä sairaalahoitoa ovat nyt kolmannen korona-aallon aikana tarvinneet aikaisempaa enemmän nuoremmat keski-ikäiset ja keski-ikäiset.

– Viime aikoina sairaalahoitoa tarvitsevat ovat olleen nuorempia kuin aikaisemmin ja nuoremmat ihmiset ovat myös vakavammin sairaita, Sule toteaa.

Koska koronavirus on lähtenyt leviämään uudelleen Pohjois-Virossa, on Tallinnassa aloitettu toimenpiteet koronapotilaiden hoitopaikkojen lisäämiseksi.

Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin maanantaina 390 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi rekisteröitiin kaksi uutta kuolemantapausta.

Virossa on tähän mennessä annettu yhteensä 1 359 979 koronarokoteannosta ja 66,7 prosenttia aikuisista on saanut vähintään yhden rokotteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut