T24: Lue vinkit turvalliseen syyslomareissuun Tallinnassa

Thea Ekholm

Juuri sopivasti ennen lokakuussa alkavaa koululaisten syyslomasesonkia Suomenkin viranomaiset ovat lieventäneet kantojaan ulkomaanmatkailun suhteen. THL:n suositus on nyt, että ulkomaille voi matkustaa, kunhan täydellinen rokotussuoja eli kaksi rokotetta on hankittu.

Näillä Tallinna24:n listaamilla vinkeillä syysloma sujuu Tallinnassa turvallisesti ja vaivattomasti.

Koronatodistus

Tallinna ja muu Viro ovat turvallisia matkakohteita koko perheelle ja kaikki palvelut Virossa ovat avoinna matkailijoille joko Omakanta-palvelusta löytyvällä koronatodistuksella, joka kertoo täydestä rokotussarjasta tai sairastetusta taudista, tai negatiivisella koronatestillä. Todistusta kysytään niin kahviloissa, ravintoloissa, museoissa kuin kylpylöissäkin ennen sisäänpääsyä.

Jos todistus tai testi puuttuu, monet kohteet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden tehdä sisäänpääsyn mahdollistavia pikatestejä paikan päällä. Alle 18-vuotiaat on Virossa vapautettu koronapassin esittämisestä.

Virossa on nyt myös väljää matkustaa. Lisäksi tänä vuonna Suomen ja Viron koululaisten syyslomat osuvat eri aikaan, joten ruuhkaa ei tarvitse pelätä lapsiperheille sopivissakaan kohteissa. Suomessa syyslomaa vietetään 11.–24.10. välisenä aikana ja Virossa 25.–31.10.

Täällä on turvallista -laatumerkki

Lisäksi Virossa otettiin jo keväällä käyttöön Täällä on turvallista -laatumerkki, joka kertoo siitä, että sen saanut yritys, kuten ravintola, kahvila, baari, kylpylä, matkailukohde tai hotelli, noudattaa todistetusti kaikkia Viron terveysviraston ja matkailualan liittojen yhdessä laatimia toimintaohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Lue myös: Virossa on otettu käyttöön Täällä on turvallista -laatumerkki

Maskipakko

Maskipakko on Virossa vielä voimassa julkisessa liikenteessä sekä esimerkiksi kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Maskipakko ei koske alle 12-vuotiaita. Myös Tallinnan laivoilla on yleisissä tiloissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa, maskipakko.

Suomeen palaaminen

Virosta Suomeen palaavilta ei enää pyydetä testi- tai rokotustodistuksia ennen laivaan nousua Tallinnassa, vaan todistukset tulee esittää vasta Suomessa.

Virosta Suomeen voi palata ilman testejä, jos on todistetusti saanut täyden rokotussarjan vähintään 14 vuorokautta ennen matkaa tai sairastanut kuuden kuukauden sisällä koronataudin. Jos saapuu Suomeen negatiivisella koronatestitodistuksella tai on saanut vain yhden rokoteannoksen, pitää käydä koronatestissä Suomeen saapumisen jälkeen 3–5 vuorokauden sisällä.

HUOM! Jos saavut Viroon täyden rokotesarjan turvin, viimeisimmästä rokotteesta on täytynyt kulua vähintään:

7 päivää, jos kyse on Pfizer-BioNTechin rokotteen toisesta annoksesta

15 päivää, jos kyse on Astra Zenecan rokotteen toisesta annoksesta

14 päivää, jos kyse on Modernan rokotteen toisesta annoksesta

14 päivää, jos kyse on yksiannoksisesta Janssenin rokotteesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut