Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tässä ovat Tallinnan kiinnostavimmat syyslomakohteet

Tallinna24 listasi Tallinnan ja lähiympäristön kiinnostavimmat osoitteet syyslomalle.

1) Tallinnan Fotografiska

Valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa on avoinna Nick Brandin vaikuttava Tämä tyhjä maailma -näyttely, joka on vahva puolustuspuhe Afrikan uhatulle luonnolle ja sen eläimille. Brandt toivoo näyttelyiden avulla lisäävänsä ihmisten tietoisuutta käsillä olevasta tuhosta, jotta voisimme vielä estää pahimman tapahtumasta. Syyskuussa avautunut näyttely sai tässä laajuudessaan maailman ensi-iltansa Tallinnassa. Näyttely on avoinna 20.2.2022 saakka.

Lokakuun 23. päivä alkaen Fotografiskassa on saatavilla myös suomenkielinen museokierros, jonka matkailijat voivat varata etukäteen museon nettisivujen kautta.

2) Noblessnerin iglupark

Jos kaipaat syyslomalle hiukan erikoisempaa majoitusvaihtoehtoa, vuokraa mökki viime kesänä Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan pihapiiriin kohonneesta igluparkista. Aivan merenrannassa on kymmenen vuokramökkiä sekä viisi vuokrasaunaa. Eikä mitä tahansa saunoja, sillä samanlaisen saunan omistavat myös David Beckham, huippukokki Gordon Ramsay sekä elokuvaohjaaja Guy Ritchie.

Mökin vuokraus ja saunavuoron varaus onnistuu igluparkin nettisivujen kautta.

3) Paksun Margareetan tykkitorni

Loppuvuodesta 2019 avasi Tallinnassa ovensa Viron merimuseon uusi näyttelytila Paksun Margareetan tykkitornissa. Mittavan remontin myötä torniin rakennettiin uuden näyttelyn lisäksi museokauppa, kahvila ja upea kattoterassi, josta aukeaa hieno näköala Tallinnan satamaan ja merelle. Museon helmi on keskiaikainen koggin hylky, joka löytyi vuonna 2015 rakennustöiden yhteydessä Kadriorgin rannasta. Samanlaista, Euroopan mittakaavassakin harvinaista hylkyä, ei ole esillä missään muussa museossa.

4) Unelmien joulukauppa – Shishi

Shishi on joulukoristeisiin erikoistunut virolaisyritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu varovasti arvioiden noin 6 000 erilaista joulukoristetta. Yrityksellä on Tallinnan Noblessnerissa oma showroom, jossa on esillä uusimmat joulukoristeiden trendit. Lisäksi on outlet-myymälä, jossa myydään aikaisempien vuosien mallistojen tuotteita isoilla alennusprosenteilla.

– Kuluttajat tykkäävät monipuolisesta joulukoristevalikoimastamme, joka on tarjolla ympäri vuoden. Monissa maissa ei ole koskaan niin laajaa valikoimaa joulukoristeita myynnissä kuin meillä. Jotkut asiakkaat ostavat jopa kaksi kassillista koristeita kerralla, Shishin perustajiin kuuluva Taivo Piller kertoo.

5) Haran neuvostoaikainen sukellusvenetukikohta

Jos olet Tallinnassa liikkeellä omalla autolla, kannatta tehdä päiväretki reilun tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsevaan Haran satamaan ja entiseen sukellusvenetukikohtaan. Vuonna 1953 rakennettu tukikohta oli vielä 1990-luvun alkuvuosina neuvostojoukkojen hallussa. Nykyään satama on matkailukohde, jossa uusia rakennuksia ja laitureita reunustavat vanhan sukellusvenetelakan muhkeat betoniset jäännökset. Siellä matkailijat saavat kulkea vapaasti, mutta varovainen kannattaa olla. Huonokuntoisissa rakennuksissa törröttää rautoja ja betonilaitureissa on kuoppa, jos toinenkin. Alueella on myös pieni ravintola sekä kahdeksan pientä mökkiä, joissa voi yöpyä.