T24 | Elokuussa Virossa yöpyneiden suomalaismatkailijoiden määrä tipahti puoleen viime vuodesta

Viron tilastokeskuksen tuoreet matkailijatilastot elokuulta kertovat karua kieltä. Virossa yöpyi silloin huomattavasti vähemmän suomalaisia, latvialaisia ja liettualaisia kuin viime ja edellisvuonna.

Virossa elokuussa yöpyneiden kansainvälisten turistien määrä oli huomattavasti pienempi kuin elokuussa viime vuonna sekä ennen koronakriisiä vuonna 2019. Yöpyneitä turisteja oli 97 000, mikä on 66 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2019 ja 13 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2020.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helge Laurmaan mukaan suomalaismatkailijoita, joilla on merkittävä vaikutus Viron hotellimarkkinoihin, yöpyi elokuussa Virossa vain 21 000.

– Se on vain 51 prosenttia viime vuoden määrästä ja 26 prosenttia koronakriisiä edeltäneestä tasosta. Myös Latviasta saapui 49 prosenttia vähemmän ja Liettuasta 50 prosenttia vähemmän matkailijoita kuin viime vuonna. Kaukaisemmista maista puolestaan saapui Viroon paljon enemmän turisteja kuin viime vuonna, mutta heidän määränsä ovat edelleen huomattavasti pienempiä kuin kriisiä edeltävinä vuosina, Laurmaa toteaa.

Elokuussa 2021 Virossa oli matkailijoille avoinna 1 202 majoituspaikkaa, mikä on neljä prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020 ja 14 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Majoitushuoneiden käyttöaste oli 45 prosenttia.

Helge Laurmaan mukaan kotimaan matkailijat ovat vauhdittaneet Viron matkailua.

– Koronavirukseen liittyviä rajoituksia on kevennetty ja ihmiset matkustavat enemmän Viron sisällä. Elokuuhun 2020 verrattuna yöpyneitä kotimaan matkailijoita oli nyt 12 prosenttia enemmän. Verrattuna elokuuhun 2019 kotimaan matkailijoiden määrä kasvoi peräti 21 prosenttia.

Elokuussa Viron majoituspaikat palvelivat lähes 245 000 kotimaan matkailijaa. Yöpyneistä kotimaan matkailijoista 70 prosenttia oli elokuussa lomamatkalla ja 17 prosenttia työmatkalla.

Suurin osa kotimaan matkailijoista yöpyi Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut