T24 | Jätevesitutkimukset osoittavat, että koronaviruksen määrä kasvaa kaikkialla Virossa

Tarton yliopiston tällä viikolla suorittamat jätevesitutkimuksen kertovat karua kieltä Viron koronatilanteesta. Tutkimusten mukaa koronaviruksen määrä jatkaa kasvuaan kaikkialla Virossa.

Eniten koronavirusta löytyi kuluneella viikolla Itä-Virumaan jätevesistä, mutta viruksen määrä jätevesissä on kaikkialla Virossa joko suuri tai erittäin suuri.

Vielä edellisviikolla Viron kartalta löytyi paikkoja, jossa koronavirusta ei löytynyt jätevesistä ollenkaan, mutta tällä viikolla niitä ei ole lainkaan, vaan virus on levinnyt koko maahan.

Jätevesitutkimuksen johtajan, Tarton yliopiston professorin Tanel Tensonin mukaan koronaviruksen määrä on kasvanut lähes kaikkialla Virossa, mutta suurin muutos on tapahtunut Itä-Virumaalla, jossa viruksen määrä on nyt kymmenkertainen koko maan keskimääräistä tilannetta kuvaavaan indeksiin verrattuna.

– Olemme taas yhden askeleen lähempänä edellistä tartunta-aallon huippua. Tutkimustuloksemme osoittavat, että uusien koronatartuntojen määrä kasvaa merkittävästi tulevina viikkoina Itä-Virumaalla, Harjumaan maakunnassa sekä Keski- ja Länsi-Virossa. Etelä-Virossa viruksen määrä on vakiintunut melko korkealle tasolle, Tenson sanoo Tarton yliopiston julkaisemassa tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut