Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro ottaa käyttöön uusia koronarajoituksia – Negatiivisella testituloksella ei pääse enää ravintoloihin ja yleisötilaisuuksiin

Viron jatkuvasti pahenevan koronatilanteen vuoksi Viron hallitus ilmoitti tiistaina 19. lokakuuta uusista koronarajoituksista, jotka astuvat voimaan maanantaina 25. lokakuuta.

Uudet rajoitukset otetaan käyttöön viruksen leviämisen estämiseksi, ihmisten välisen altistumisen vähentämiseksi sekä sairaaloiden ylikuormituksen vähentämiseksi.

Viron pääministeri Kaja Kallaksen mukaan Viron epidemiologinen tilanne on nyt erittäin kriittinen.

– Jotta estämme koronakriisiä pahenemasta entisestään, hallitus sopi uusista rajoitustoimenpiteistä, joilla suojellaan yhteiskunnan toimivuutta ja sairaalaverkostoa ylikuormitukselta, Kallas sanoi hallituksen tiedotteessa.

Maanantaista 25.10. alkaen Virossa on käytettävä julkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa, kunnollista maskia, pelkkä suun ja nenän peittävä huivi tms. ei enää riitä.

Lisäksi hallitus suosittelee maskin käyttöä tiloissa, joissa on hankala pitää etäisyyksiä, kuten teatterissa, konserteissa ja elokuvateattereissa, vaikka niissä tarkastetaankin kaikilta osallistujilta koronapassit.

Samalla rokottamattomien henkilöiden pääsyä yleisötilaisuuksiin rajoitetaan. Jatkossa tapahtumiin voivat osallistua vain täyden rokotussarjan saaneet ja koronan sairastaneet henkilöt (6 kk sisällä). Negatiivisella koronatestillä ei enää voi osallistua tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Koronapassi tarkistetaan kaikilta sisäänpääsyn yhteydessä.

Muutos koskee niin liikuntapaikkoja, harrastustoimintaa, urheilukilpailuja, saunoja, kylpylöitä, vesikeskuksia, kokouksia, konferensseja, konsertteja, elokuvateattereita, museoita, näyttelytiloja, ravintoloita ja baareja sekä julkisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Lisäksi Viron hallitus suosittelee kaikkia ihmisiä sekä rokotettuja että rokottamattomia pysymään kotona mahdollisuuksien mukaan.

Uudet rajoitukset ovat voimassa 10. tammikuuta 2022 saakka.