T24: Hauskat kuljetusrobotit herättävät huomiota Tallinnan kaduilla

Thea Ekholm

Tänä syksynä Tallinnan keskustassa on voinut törmätä itsekseen kadulla ajeleviin Starship Technologies -yrityksen kuljetusrobotteihin. Sympaattisen näköiset robotit ovat herättäneet paljon huomiota, ja videoita niistä on jaettu sosiaalisessa mediassa.

Syyskuussa Starship Technologies aloitti yhteistyön Selver-ruokakauppaketjun kanssa ja nyt yrityksen kuljetusrobotit toimittavat ihmisten ruokaostokset kotiovelle muun muassa Telliskiven, Pelgulinnan, Kalamajan ja Veerennin kaupunginosissa. Kuljetusmaksu on vain 0,99 senttiä, tilauksen koosta riippumatta. Se on halvin kotiinkuljetuspalvelun hinta koko Virossa.

Kuljetusrobotin kyytiin mahtuu jopa kolme ostoskassia kerralla ja riippuen toimitusosoitteen etäisyydestä, robotti toimittaa tavarat perille jopa puolessa tunnissa. Kuljetusrobotit ovat autoja ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä ne vähentävät ruuhkia ja ilmansaasteita keskusta-alueella.

Starship Technologiesin liiketoiminnan kehityspäällikön Sandra Sooläten mukaan uuden palvelun kattamalla alueella Tallinnassa on yli 20 000 kotitaloutta.

– Kontaktivapaiden lähettipalveluiden ja erityisesti ruokaostosten kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä kasvaa räjähdysmäisesti. Sen takia olemme jo päättäneet laajentaa kuljetusaluettamme Tallinnassa, jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus tilata ruokaostokset edullisesti ja ympäristöystävällisesti, Sooläte sanoo yrityksen lehdistötiedotteessa.

Ruokaostosten tilaaminen kotiin kuljetusrobotilla onnistuu Starship -sovelluksen avulla, jonka voi ladata sekä Google Playsta että App Storesta. Sovelluksen avulla kuljetusrobotin liikkumista voi seurata reaaliajassa ja sen avulla robotti myös avaa tavaratilansa luukun.

– Selver-ketju on iloinen voidessaan osallistua projektiin, joka helpottaa kuluttajien elämää ja tekee kotiinkuljetuspalveluista helpommin saavutettavia. Meille on tärkeää pysyä mukana innovaatioissa, Selver AS: n hallituksen jäsen Kristi Lomp sanoo.

Starship Technologies

Virossa toimintansa aloittanut Starship Technologies kehittää itsekulkevaa kuljetusrobottipalvelua. Startup-yrityksen kuljetusrobotit ovat tähän mennessä taivaltaneet 4 miljoonaa kilometriä ja tehneet yli 1,5 miljoonaa itsenäistä toimitusta maailman laajuisesti. Yrityksen perustajat ovat Ahti Heinla ja Janus Friis, jotka perustivat aikanaan myös Skypen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut