Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinna ja Helsinki ovat vuoden 2024 Tall Ships Races -purjehduskilpailun kohdesatamia

Sekä Tallinna että Helsinki on valittu järjestäjäkaupungeiksi heinäkuussa 2024 pidettävään Tall Ships Races -tapahtumaan. Muut purjehdustapahtuman kohdesatamat ovat Turku ja Maarianhamina Suomesta, Klaipeda Liettuasta ja Szczecin Puolasta.

Tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuma Tall Ships Races järjestetään Itämerellä ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen, sillä vuodelle 2021 suunniteltu tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Vadim Belobrovtsevin mukaan kyseessä on tapahtuma, jota jokainen satamakaupunki haluaa isännöidä.

– Olemme työskennelleet vuosia ahkerasti päästäksemme regatan viralliseksi satamaksi ja nyt voimme olla varmoja tämän ainutlaatuisen tapahtuman onnistumisesta, Belobrovtsev sanoo.

Tämänhetkisten tietojen mukaan 16 Tall Ships Races -laivaa saapuu Tallinnaan 11. heinäkuuta 2024. Laivat ovat Tallinnassa neljä päivää ja jatkavat matkaa 14. heinäkuuta.

Helsinki on toiminut Tall Ships Races -kilpailujen kohdesatamana aikaisemmin vuosina 1972, 1988, 2000 ja viimeksi vuonna 2013. Tuolloin tapahtumaan osallistui noin 100 alusta eri puolilta maailmaa ja se keräsi Hietalahden alueelle yhteensä noin 500 000 kävijää.

Vuoden 2024 Tall Ships Races -purjehdustapahtuma alkaa 27. kesäkuuta Liettuan Klaipedasta ja päättyy 5. elokuuta Puolan Szczeciniin.