Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viking Line ryhtyy veloittamaan matkustajilta polttoainemaksua – Syynä kohonneet polttoainekustannukset

Laivayhtiö Viking Line on ilmoittanut ottavansa 1.11.2021 alkaen käyttöön polttoainelisämaksun kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä.

Polttoainelisä veloitetaan 1.11. alkaen tehdyistä varauksista. Ilman polttoainelisämaksua maksetut liput ovat voimassa vanhaan hintaan. Syynä lisämaksuun ovat kohonneet polttoainekustannukset.

– Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta erittäin rasittunut, lisäkustannuksia emme enää pysty kantamaan, Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander sanoo

Viking Linen polttoainelisämaksu esimerkiksi Helsinki-Tallinna-reitillä on 0,90 senttiä suuntaansa eli Tallinnan risteilylle tulee lisähintaa 1,80 euroa. Helsinki-Tukholma-reitillä maksu on 1,90 euroa suuntaansa eli Ruotsin risteilyn lisähinta on 3,80 euroa.

Polttoainelisämaksua veloitetaan 31.1.2022 asti tehtävistä matkoista.