T24: Piparkoogimaania-näyttelyssä kaikki esineet on tehty piparitaikinasta – Yksi Tallinnan suosituimmista joulutapahtumista starttaa taas 7. joulukuuta

Pyykkinarulla roikkuvat piparipyykit olivat yleisön suosikkiteos vuonna 2020. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnassa on jo 16. vuoden ajan joulun aikaan järjestetty Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki esineet on valmistettu piparkakkutaikinasta. Piparkakkuteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa.

Vuosittain satakunta eri alojen taiteilijaa keramiikoista tekstiilitaiteilijoihin ja graafisista suunnittelijoista arkkitehteihin valmistaa piparkakkutaikinasta uskomattomia taideteoksia. Viime vuonna esillä oli muun muassa piparkakkutaikinasta valmistettu japanilainen kimono, Chanel-jakku ja Vogue-lehden kansi.

Vuodesta 2006 lähtien järjestetty tapahtuma on kasvanut vuosien myötä ja nykyään Piparkoogimaania-näyttely on yksi Tallinnan suosituimmista joulutapahtumista. Näyttelyllä on joka vuosi eri teema sekä virolaissäveltäjien sille säveltämä oma musiikki.

Näyttelyn ohessa järjestetään työpajoja, jossa näyttelyvieraat pääsevät opettelemaan piparkakkujen leivontaa ja koristelua ja luomaan omannäköisiään taideteoksia. Lisäksi myynnissä piparkakkutaikinaa ja valmiita, upeasti koristeltuja piparkakkuja.

Piparkoogimaania- näyttely on avoinna joka päivä klo 11–18 Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa 7.12.2021–7.1.2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut