T24 | Viron kulttuuriministeri erosi tehtävistään - Rokottamattoman ministerin työtehtävien hoito kävi mahdottomaksi

Viron kulttuuriministeri Anneli Ott (keskustapuolue) ilmoitti eilen tiistaina eroavansa tehtävästään ja että eropäätös oli hänen omansa.

Ottin mukaan hän ei pystynyt roolissaan toteuttamaan pääministeri Kaja Kallaksen laatimaa kulttuurialan politiikkaa. Hän kuitenkin myönsi myös, ettei useiden viimeaikaisten päätösten valossa voinut jatkaa virassaan.

Todellisuudessa rokottamattoman kulttuuriministerin työtehtävien hoitaminen kävi Anneli Ottille mahdottomaksi, sillä ilman rokotepassia hän ei voinut osallistua mihinkään tilaisuuteen tai tapahtumaan Virossa.

Ott on lausunnoissaan kiistänyt olevansa rokotevastainen, mutta hän oli tiettävästi ainoa Viron hallituksen ministereistä, joka ei ollut ottanut rokotusta.

Eroilmoitusta antaessaan Ott kritisoi myös Keskustapuolueen koalitiokumppania Reformipuoluetta siitä, että nämä keskittyivät vain uusiin koronarajoituksiin sen sijaan, että olisivat etsineet keinoja tukea kriisissä olevaa kulttuurialaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut