Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa tehtiin taas uusi koronatartuntojen ennätys – Sairaalat toimivat nyt äärirajoilla

Keskiviikkona Virossa tehtiin taas uusi koronatartuntojen ennätys, kun maassa diagnosoitiin 2 306 uutta tartuntaa. Torstaina uusien tartuntojen määrä oli Viron terveysviraston mukaan 1 947 kappaletta.

Virossa on myös tällä hetkellä yksi Euroopan korkeimmista koronaviruksen ilmaantuvuusluvuista eli 1 799, 58 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Myös koronakuolemien määrä on kasvussa. Keskiviikkona Virossa rekisteröitiin 13 uutta kuolemantapausta ja torstaina niitä rekisteröitiin 11 lisää.

Torstaina Virossa oli sairaalahoidossa 589 koronapotilasta, mikä on 18 potilasta vähemmän kuin eilen. 70 prosentilla sairaalahoidossa olevista potilaista ei ole koronarokotusta. Tehohoidossa on 53 potilasta.

Viron terveydenhuoltosektori toimii nyt äärirajoilla, sillä sairaalat eivät voi jatkaa uusien koronavirusosastojen avaamista rajallisten henkilöstöresurssien takia. Viron lääkäriliitto onkin vaatinut maan hallitusta rajoittamaan koronaviruspotilaiden vuodepaikkoja.

Lääkäriliiton mukaan Virossa on varauduttava tilanteeseen, jossa terveydenhuoltojärjestelmän on valittava, ketä hoidetaan koronaviruspotilaita vai ensiapua tarvitsevia.

Viron lääkäriliiton puheenjohtajan Jaan Suttin mukaan tulisi harkita sairaalahoitoon joutuvien rokottamattomien koronapotilaiden rokottamista, koska sillä on merkittävä vaikutus hoidon tuloksiin.

– On hyvin selvästi nähtävissä, että rokotetut koronaviruspotilaat toipuvat paljon todennäköisemmin ja heidän hoitonsa kesto on lyhyempi, Sutt sanoo.

Viron rokotustahti on yli kuukauden myöhässä suunnitellusta aikataulusta. Keväällä Viron hallitus asetti tavoitteen, että 70 prosentin rokotekattavuus olisi saavutettu maassa 22. syyskuuta mennessä. Todellisuudessa tavoite saavutettiin vasta eilen keskiviikkona marraskuun 3. päivä.

Keskiviikkoon mennessä Viron sosiaaliministeriön mukaan 800 038 eli 70,08 prosenttia Viron aikuisväestöstä oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 763 775 eli 67,13 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset.