T24: Tallinna on saanut uuden museon – Kalamajan museo kertoo Tallinnan vanhimmasta esikaupungista

Thea Ekholm

Syyskuussa Tallinna sai uuden museon, kun kaupungin vanhin esikaupunki Kalamaja sai oman museonsa. Uusi museo on luotu yhteistyössä kaupunginosan asukkaiden kanssa kohtaamispaikaksi, joka kutsuu osallistumaan.

Kalamajan museon tavoitteena on esitellä kaupunginosan elämää ja olemusta paikallisten asukkaiden ainutkertaisten tarinoiden ja mielenkiintoisten esineiden kautta.

Museon pysyväisnäyttely Kylä keskellä kaupunkia - Tarinoita Kalamajasta kertoo Kalamajan paikallisesta elämästä kuuden kalamajalaisen asukkaan arkkityypin kautta. Mukana ovat aviomies, vaimo, lapsi, esi-isä, elämäntaiteilija ja eläin. Nämä erilaiset ja eri ajoilta ja aikakausilta peräisin olevat hahmot kertovat tarinoita Kalamajasta keskiajalta nykypäivään.

Kalamajan museo sijaitsee vuonna 1934 valmistuneessa funkkisvillassa, joka tunnetaan nimellä Valge Luik eli valkoinen joutsen. Sen on suunnitellut arkkitehti Herbert Johanson.

Museo on omien sanojensa mukaan sisällöltään suuri, mutta kooltaan pieni. Niinpä sen näyttelyt levittäytyvät usein ympäröiville kaduille.

Museo on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut