T24 | Virossa viranomaiset keskittyvät laskemaan yhden koronarokotteen saaneita, jotta maan rokotustilastot näyttäisivät paremmilta

Viron hidas rokotetahti on saanut sekä maan terveysviraston että Viron terveys- ja sosiaaliministeri Tanel Kiikin puhumaan julkisuudessa mieluummin yhden rokotteen saaneiden aikuisten määrästä kuin koko väestön rokotekattavuudesta.

Tämä sen takia, että vihdoin tällä viikolla yli 18-vuotiaista virolaisista 70 prosenttia on saanut yhden rokotteen. Ikävä totuus on taas se, että Viron koko väestöstä täyden rokotesarjan on saanut Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen ECDC:n tilastojen mukaan vain 56,1 prosenttia.

Suomessa yli 18-vuotiaiden rokotekattavuus on ECDC:n tilastojen mukaan jo 88 prosenttia ja koko väestö rokotekattavuus on jo 70,3 prosenttia. EU-maissakin koko väestön rokotekattavuus on 64,4 prosenttia.

Viro ei ole hitaalla rokotustahdillaan pysynyt EU-komission jo tammikuussa asettamassa tavoitteessa, että kesän jälkeen, 22. syyskuuta mennessä 70 prosentilla aikuisista pitää olla täysi rokotesuoja. Jo syyskuun alkupuolella Viron terveys- ja sosiaaliministeri Tanel Kiik joutuikin julkisuudessa myöntämään, ettei tavoitetta saavuteta.

Tämän jälkeen viranomaiset ovat puhuneet Viron mediassa pääasiassa yhden rokoteannoksen tavoitteesta toisin kuin muissa EU-maissa. Kuluneella viikolla Viron yleisradio uutisoi Viron saavuttaneet 70 prosentin rokotekattavuuden 42 päivää asetetusta aikataulusta myöhässä.

Tosiasia on kuitenkin se, että Viro saavutti 70 prosentin rokotekattavuuden vain aikuisten yhden rokotteen osalta. Täyden rokotesuojan saaneiden aikuisten osuus on Virossa vasta 66 prosenttia ja koko väestön osalta vain 56,1 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut