T24 | Helsingin satamien matkustajaliikenne kulkee nyt sujuvammin – Käytössä ovat uudet vihreä ja punainen linja

Thea Ekholm

Perjantaista 5. marraskuuta alkaen Helsingin satamien matkustajaliikenne on kulkenut sujuvammin sen ansioista, että matkustajat jaetaan nyt kahteen eri linjaan vihreään ja punaiseen, aikaisemman kolmen sijaan. Jaottelu koskee myös automatkustajia.

Vihreän linjan valitsevat matkustajat, joilla on todistus täydestä rokotussarjasta tai todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta koronataudista. Punaisen linjan valitsevat jalan saapuvat matkustajat, joilla ei ole esittää yllä mainittuja todistuksia.

Autokaistalla vihreälle linjalle pääsevät myös autoilijat, joilla on negatiivinen testitodistus tai todistus vajaasta rokotussarjasta. Jos autossa matkustaa yksikin punaiselle linjalle kuuluva henkilö, valitaan punainen linja. Vihreällä linjalla tarkastetaan matkustajien todistuksia satunnaisotannalla.

Uudistuksen tavoitteena on matkustajamäärien kasvaessa estää terminaalien ja autokenttien ruuhkautuminen koronaturvallisuutta vaarantavalla tavalla.

– Rokotuskattavuuden noustessa voimme edelleen sujuvoittaa satamien terveystarkastuksia. Rokotetuille matkustajille ei myöskään pidä tulla liian pitkiä odotusaikoja ja heidän tulee päästä jatkamaan matkaa sujuvasti eteenpäin, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kommentoi muutosta kaupungin lehdistötiedotteessa.

Muutokset laivamatkustajille eivät koske työtehtävissä olevaa tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä eivätkä Suomesta lähteneitä risteilymatkustajia, jotka eivät ole käyneet maissa. He voivat käyttää edelleen vihreää linjaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut