Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Ryhmämatkalaiset ovat vihdoin palanneet Tallinnan laivoille – Pikkujoulukysyntä ruuhkautti Tallink Siljan ryhmämyynnin

Pian käsillä oleva pikkujoulusesonki on saanut vihdoin myös Tallinnan risteilyjen ryhmämyynnin käyntiin.

Elokuusta alkaen ovat puhelimet soineet Tallink Siljan ryhmämyynnissä, kun ihmiset ovat taas uskaltautuneet ryhtyä suunnittelemaan kokous- ja ryhmämatkoja laivoille.

– Elokuussa kokous- ja ryhmämatkoihin liittyvät kontaktimäärät alkoivat kasvaa ja se on jatkunut syys-lokakuun ajan. Siinä mielessä käänne parempaan on ryhmämatkapuolella tapahtunut, Tallink Silja Suomen Head of Sales Jani Mäkelä sanoo.

Toki matkustajamäärissä ei olla vielä pandemiaa edeltävällä tasolla.

– Kokonaisuutena ollaan kuitenkin paremmalla tasolla kuin aikaisemmin. Sekä kokousmatkat että perinteiset pikkujouluristeilyt kiinnostavat nyt ihmisiä, Mäkelä lisää.

Kuluneen syksyn aikana Tallink Silja on myös päässyt toteuttamaan muutamia koko laivan varanneita charter-risteilyjä, joita on koronapandemian takia jouduttu siirtämään keväästä 2020 lähtien useammankin kerran.

Nopeasti uudelleen käynnistynyt ryhmämatkojen myynti ehti jo ruuhkauttaa Tallink Siljan ryhmämyynnin alkusyksystä.

– Varsinkin syys- ja lokakuu olivat meille kiireistä aikaa ja isot kontaktimäärät ruuhkauttivat toimintaa niin, että asiakkaille tuli pidempiä odotusaikoja.

Nyt pahin ruuhka jo helpottaa.

– Tällä hetkellä maatoiminnoissamme ei ole voimassa olevia lomautuksia, jotka vaikuttaisivat tähän ja tilanne rupeaa jo tasaantumaan.

Viron viime viikkoina pahentunut koronatilanne ei ainakaan vielä ole näkynyt varausten peruutuksina.

– Suomalaisilla on hyvä rokotesuoja, jonka avulla voi matkustaa turvallisin mielin ja vapaasti Viroon. Suomalaisetkin ovat huomanneet, että vastuullisesti voi matkustaa, Mäkelä toteaa.

Tallinnan laivoilla on tällä hetkellä väljää matkustaa ja koronaturvallisuudesta pidetään hyvin huolta. Käsidesiä on tarjolla kaikkialla ja maskisuositus yleisissä tiloissa on edelleen voimassa. Lisäksi turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta muistutetaan kuulutuksilla jatkuvasti.

– Laivoillamme ei enää ole käytössä mitään matkustajamäärien rajoituksia, eikä Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla matkustajamäärät ole vielä lähelläkään maksimikapasiteettia. Helsinki-Tukholma-reitin laivoilla puolestaan on ollut syyslomaviikolla jopa 70–90 prosenttia maksimikapasiteetista käytössä, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo.