T24: Itä-Virossa on käynnissä makuseikkailu – Lähiruokakampanjan puitteissa tarjoillaan parhaita paikallisherkkuja

Thea Ekholm

Itä-Virossa järjestetään 11.–21. marraskuuta Makuseikkailu-lähiruokakampanja, jonka puitteissa seudun ravintolat ja matkailukohteet tarjoilevat paikallisten perinteiden sekä modernin kulinarismin höystämiä syyssesongin antimia erikoishinnoin. Tapahtuma tarjoaa matkailijalle helpon tavan tutustua itävirolaisen keittiön antimiin.

Kampanjassa on mukana kymmenen ravintolaa ja matkailukohdetta eri puolilta maakuntaa. Makuseikkailun menut maksavat joko 15 tai 25 euroa per henkilö ja hintaan sisältyy joko kahden tai kolmen ruokalajin menu tai erilaisilla makupaloilla höystetty museoelämys.

Itä-Viron ravintoloiden kauhanvarressa on kansainvälistä väkeä. Esimerkiksi ravintola Munan keittiömestari on Ukrainasta ja ravintola Miminon keittiömestari Georgiasta. Niinpä Miminon menusta löytyvätkin shashlik-vartaiden lisäksi jätti-pelmeenit eli hinkaalit. Ravintolassa on vieraillut myös Viron edellinen presidentti Kersti Kaljulaid, ravintolan vieraskirjan mukaan jopa seitsemän kertaa!

Ravintola Miminoan-keittiömestari-Maro-Kopaladze. Maitseseiklus

Toinen makuseikkailun kiinnostava kohde on Iisakun museo, jossa ryhmille esitellään Venäjältä saapuneiden vatjalaisten ja poluvernikkien ruokakulttuuria museon emännän Mari Oolbergin johdolla. Maistiaisia saadaan mm. savulihalla maustetusta linssikeitosta, ohraletuista sekä sikurinjuuri-ruisleivästä.

Iisakun museossa pääsee maistamaan ohralettuja. Maitseseiklus

Narvasta mukana ovat ravintola Muna sekä ravintola Rondeel. Pöytävaraus kannattaa tehdä ravintoloihin etukäteen ja mainita varauksen yhteydessä sana ”Maitseseiklus” eli makuseikkailu.

Kampanjassa mukana olevat kohteet ja niiden menut löydät täältä .

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut