T24 | Upea valoinstallaatio valaisee Patarein merilinnoituksen – Maksuton valotaideteos on nähtävissä joka ilta helmikuuhun 2022 saakka

Tänään perjantaina 12. marraskuuta klo 17.00 saa Patarein merilinnoituksella ensi-iltansa esitys, joka koostuu valotaiteilija Aleksander Sprohgisen luomasta valoinstallaatiosta sekä Mihkel Kallasten siihen suunnittelemasta musiikista.

Esitys on nähtävissä Patarein merilinnoituksen piippuaukiolla, jossa se valaisee linnoituksen muurit ja täydentyy musiikilla, joka on yhdistelmä klassista musiikkia ja tämän päivän kappaleita. Piippuaukio sijaitsee merilinnoituksen Lentosataman merimuseon puoleisella laidalla.

– Nyt kun syksyn kaamos on saapunut ja pimeys valtaa tilaa, tulee valon rooli yhä tärkeämmäksi. Niinpä annoimme nuorille taiteilijoille mahdollisuuden luoda Patarein merilinnoituksen seinille visuaalisesti jännittävän valojen leikin, joka toivottavasti tuo kaupunkilaiset nauttimaan valomerestä kävelyretkillään iltaisin, Patarein merilinnoituksen toimitusjohtaja Urmas Sildnik sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Patarein vanhan vankilan tiloihin on tulossa design-hotelli ja naapuriin hulppea vierasvenesatama

Noin viiden minuutin pituinen valoshow on nähtävissä Patarein merilinnoituksella päivittäin klo 17–23 välisenä aikana puolen tunnin välein. Kaikille Ilmainen esitys on nähtävillä helmikuuhun 2022 saakka.

Patarein merilinnoituksesta rakennetaan vuoteen 2026 mennessä ainutlaatuinen elämyskeskus, jossa yhdistyvät historia, viihde, palvelut ja poikkeuksellinen ilmapiiri. Patarein merilinnoituksen kehittäjä on US Real Estate OÜ.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut