T24 | Suomenlahden rannalla sijaitseva Tuliveen matkailukeskus tarjoilee herkullista ruokaa ja maistiaisia pirtun salakuljettamisen historiasta

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, Suomenlahden rannalla sijaitsee Tuliveen matkailukeskus. Se koostuu viihtyisästä ravintolasta, mukavasta hotellista, näköalatornista ja pienestä pirtun salakuljettamisesta kertovasta museosta.

Matkailukeskus sijaitsee aivan upean Liimalan hiekkarannan kupeessa ja naapurista löytyy myös Purtsen vierasvenesatama, joten omalla veneelläkin paikalle voi tulla. Lisäksi paikka on mainio välimatkankrouvi vaikkapa matkalla Narvaan.

Pieni museo esittelee 1920- ja 30-luvuilla Pohjois-Viron rannikolla voimissaan ollutta pirtun salakuljetusta. Tulilientä eli viroksi tulivee vietiin erityisesti Suomeen, jossa kieltolaki oli vielä voimissaan. Museossa on esillä monenlaista salakuljetukseen liittyvää esineistöä.

Matkailukeskuksen ovat perustaneet veljekset Hannes ja Heigo Prits, jotka ovat paikallisen rannikkoseudun kalastajien jälkeläisiä. He saivat idean vierasvenesatamasta ja matkailukeskuksesta tutkiessaan sukunsa historiaa. Poikien isoisä oli kalastaja Mihkel Lullu (1915–1976), ja he löysivät valokuvan isoisästään korjaamassa meripelastusvenettä nykyisen Purtsen sataman paikalla. Siitä syntyi idea rakentaa satama uudelleen. Rakennustyö alkoivat vuonna 2014.

Tuliveen ravintola on tunnettu paikallisista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, jossa yhdistyvät niin paikalliset kalaruokaperinteet kuin slaavilaiset vivahteetkin. Ravintola on listattu niin Viron ravintola-alan Hopealusikka-kilpailuissa kuin kansainvälisessä White Guide -ravintolaoppaassakin.

Lisäksi ravintolan naapurissa sijaitsee viihtyisä yhdeksän huoneen Tulivee Villa -hotelli, joka palkittiin heti valmistumisvuonnaan 2019 Viron vuoden puurakennuksena. Kaikista hotellihuoneista avautuu merinäköala ja jokainen huone kertoo omanlaisensa tarinan salakuljetuksesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut