Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Virossa astuvat voimaan uudet tapahtumien osallistumisrajoitukset – Lisäksi käytössä on koronapassi

Maanantaina 15. marraskuuta Virossa astuvat voimaan uudet tapahtumien osallistumisrajoitukset, joiden tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen. Yleisömäärää sekä sisä- että ulkotapahtumissa alennetaan merkittävästi.

Maanantaista alkaen sisätiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on 1 000 ihmistä ja ulkotapahtumien 2 000 ihmistä. Aiemmat rajat olivat 6 000 ja 12 000 ihmistä.

Viron hallituksen mukaan uudet rajoitukset ovat välttämättömiä tilanteessa, jossa sekä uusien tartuntojen määrä että sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä ovat Virossa edelleen erittäin korkealla tasolla.

Lisäksi kaikkien tapahtumiin osallistuvien henkilöiden on sisäänpääsyn yhteydessä esitettävä todistus täydestä rokotesuojasta tai sairastetusta koronataudista. Sen lisäksi tarkistetaan henkilöllisyystodistus.

Yleisötilaisuudet ja tapahtumat on määrätty päätymään klo 23.00 ja kaikissa suljetuissa julkisissa tiloissa tulee käyttää maskia.

Tarton yliopiston mukaan marraskuun toinen viikko oli ensimmäinen viikko, jolloin koronaviruksen määrä tutkituissa jätevesissä ei enää noussut. Viruksen määrä jätevesissä on Virossa edelleen korkea, mutta jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, maan koronatilanteen uskotaan parantuvan merkittävästi kuukaudessa.