Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viron itärajalla varaudutaan hybridihyökkäykseen - Puolustusvoimat asettaa rajalle piikkilankaa

Viron puolustusministeri Kalle Laanet on antanut Viron puolustusvoimille käskyn asentaa 130 kilometriä piikkilankaa maan itärajalle mahdollisen hybridihyökkäyksen varalle. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Kalle Laanetin mukaan Viron puolustusvoimien insinööripataljoona on valmistautunut myös piikkilankaesteiden asentamiseen.

– Valko-Venäjä jatkaa hybridihyökkäystä Puolan ja Liettuan rajoilla, minkä vuoksi toteutamme tarvittavat toimenpiteet Viron rajan suojelemiseksi. Myös Viron poliisi- ja rajavartiolaitos (PPA) on valmis osallistumaan rajan suojeluun tarvittaessa. PPA ja puolustusvoimat ovat aloittaneet neuvottelut asiasta, Laanet sanoi.

Puolustusministerin mukaan Viro on myös päivittäin yhteydessä liittolaistensa kanssa seuratakseen tilannetta ja koordinoidakseen toimia siltä varalta, että tilanne rajalla kärjistyisi.

Viro lähetti äskettäin myös uuden Poliisi- ja rajavartiolaitoksen yksikön Liettuaan auttamaan maan rajavartiotyötä. Kyseessä on jo viides kuukauden ajan rajalla partioiva yksikkö sen jälkeen, kun laittoman maahanmuuton voimakas kasvu kesällä alkoi.