T24 | Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on lähtenyt laskuun Pohjois-Virossa – Koronarajoitusten nopea vaikutus yllätti lääkärit

Viron terveysviraston mukaan keskiviikkoaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa koronan takia 489 potilasta. Vielä viikko sitten määrä oli 617 potilasta.

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on laskenut Pohjois-Virossa niin nopeasti, että alueen sairaalat valmistautuvat jo koronapotilaille varattujen hoitopaikkojen vähentämiseen.

Pohjois-Viron aluesairaalan (PERH) ylilääkärille Peep Talvingille potilasmäärän nopea pudotus oli yllätys.

– Potilasmäärä alkoi laskea noin viikko sen jälkeen, kun hallitus oli julkistanut viimeiset rajoitukset. Vaikutukset näkyivät nopeasti, mutta uskon myös, että aikaisemmilla rajoitustoimilla oli vaikutusta, Peep Talving sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Talvingin mukaan Pohjois-Viron sairaalat voivat vähentää koronapotilaille varattuja sairaalapaikkoja 25 prosentin verran eli käyttöön jää 309 paikkaa aikaisempien 407 sijaan.

Lisäksi Tallinnan alueella koronapotilaiden hoito on tarkoitus keskittää Tallinnan keskussairaalan tartuntatautiklinikalle, mikä helpottaa muiden sairaaloiden tilannetta ja antaa niille mahdollisuuden jatkaa normaaleja hoitotoimenpiteitä.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on vähentynyt vain Pohjois-Virossa. Etelä-Viron sairaaloissa samanlaista trendiä ei ole vielä havaittavissa.

Virossa sairaalahoidossa olevista koronapotilaista 387 sairastaa vakavaa koronavirustautia. Heistä 287 eli 73,2 prosenttia on rokottamattomia.

Tähän mennessä Virossa on täyden rokotesuojan saanut 776 719 ihmistä eli noin 59 prosenttia koko väestöstä. Keskiviikkona Virossa diagnosoitiin 1 023 uutta koronatartuntaa ja rekisteröitiin seitsemän uutta koronakuolemaa.

Virossa koronan ilmaantuvuusluku on 1 148,1 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut