Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallink-hotelli Latvian Riiassa pysyy suljettuna vuonna 2022 – Risteilyt kaupunkiin käynnistyvät ehkä kesällä 2022

Tallink-konsernin Latvian pääkaupungissa Riiassa sijaitseva Tallink Hotel Riga sulki ovensa lokakuussa 2020 koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten ja asiakasmäärän vähenemisen vuoksi.

Hotellin piti pysyä suljettuna kevääseen 2021 saakka, mutta se ei ole vieläkään avautunut. Nyt Tallink Hotels on tiedottanut, ettei Tallink Riga -hotellia avata ollenkaan vuoden 2022 aikana. Jos matkailu käynnistyy paranevan koronatilanteen myötä uudestaan nopeasti, hotelliketju on valmis tekemään uusia päätöksiä asian tiimoilta.

Tallink joutui Latvian tiukkojen matkustusrajoitusten takia keskeyttämään syyskuussa 2020 myös suositut Helsinki-Riika-risteilyt, jotka oli aloitettu saman vuoden kesäkuussa.

Liikennöinti reitillä piti aloittaa uudestaan keväällä 2021, mutta edelleenkään risteilyjä Helsingistä Riikaan tai Tukholmasta Riikaan ei tehdä. Kesällä 2021 risteilyliikenne reitillä ei käynnistynyt ollenkaan Latvian huonon koronatilanteen ja tiukkojen matkustusrajoitusten takia.

– Alustavia suunnitelmia on tehty siitä, että joitakin risteilyjä Helsingistä ja Tukholmasta Riikaan tehtäisi mahdollisesti kesällä 2022, mutta lopullista päätöstä niistä ei ole tehty, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo.

Jos risteilyliikenne ensi kesänä saadaan käyntiin, Tukholmasta Riikaan liikennöisi kuitenkin vain yksi alus m/s Isabelle, sillä aiemmin reitillä liikennöinyt m/s Romantika on nyt vuokrattu kolmeksi vuodeksi Holland Norway Linesille.