Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Virossa jätevesien koronaviruksen määrässä on huomattavia alueellisia eroja – Etelä-Virossa virusta on vielä keskimääräistä enemmän

Tarton yliopiston tekemien uusimpien jätevesitutkimusten mukaan koronaviruksen määrässä jätevesissä on maassa huomattavia alueellisia eroja, vaikka tilanne onkin kokonaisuutena melko vakaa.

Tutkimuksen mukaan Etelä-Virossa koronaviruksen määrä jätevesissä on edelleen keskimääräistä korkeampi, mutta Viron saarien Hiidenmaan ja Saarenmaan jätevesistä virusta ei enää löytynyt.

– Hyvä uutinen on se, että virusmäärä on laskenut lähes kaikilla suuremmilla paikkakunnilla. Põlvan ja Tõrvan kaupungit kuitenkin erottuivat joukosta erittäin korkeiden viruspitoisuuksien vuoksi, Tarton yliopiston professori Tanel Tenson sanoi tiedotteessa.

Viron terveysviraston mukaan perjantaiaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa 313 koronaviruspotilasta, joista 259 kärsii vakavasta koronataudista. Heistä 187 eli 72 prosenttia on rokottamattomia.

Lue myös: Tutkimuksen mukaan valtaosa virolaisista noudattaa kuuliaisesti hallituksen maskiohjeistusta

Perjantaina Virossa diagnosoitiin myös 636 uutta koronavirustartuntaan ja rekisteröitiin kahdeksan uutta koronakuolemaa. Koronavirus on vaatinut Virossa tähän mennessä 1 781 ihmisen hengen.

Virossa on nyt saanut täyden rokotesuojan 784 519 ihmistä eli noin 57,4 prosenttia koko väestöstä.