Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro lisäsi Suomen punaiselle listalle – Rokottamattomat suomalaiset eivät pääse maahan ilman karanteenia ja kahta koronatestiä

Viron ulkoministeriö on ilmoittanut, että maanantaista 29. marraskuuta alkaen Suomi on lisätty Ranskan, Monacon ja Portugalin kanssa niin sanotulle punaiselle koronalistalle.

Suomi joutui listalle, koska koronaviruksen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana ylitti 200 tapauksen rajan.

Tämä tarkoittaa sitä, että punaisen listan maista Viroon tulevien rokottamattomien matkustajien pitää jäädä 10 päivän karanteeniin ja tehdä kaksi koronatestiä: yksi maahan saavuttaessa ja toinen kuuden päivän kuluttua. Jos molemmat testitulokset ovat negatiivisia, karanteeniaikaa voidaan lyhentää. Maahantulon yhteydessä rajalla tehtävät koronatestit ovat matkailijoille maksuttomia.

Uudet rajoitukset eivät koske rokotettuja tai koronataudin puolen vuoden sisällä sairastaneita matkustajia eli täyden rokotesuojan saaneet henkilöt voivat edelleen matkustaa Suomesta Viroon normaalisti.

Viron ulkoministeriö päivittää eri maihin sovellettavia maahantulorajoituksia aina perjantaisin ja ne perustuvat Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen ECDE:n julkaisemiin lukuihin.

Viron koronatilanne on parantunut huomattavasti viimeisen kuukauden aikana. Vielä marraskuun alussa maan koronatilanne on pahimpia koko maailmassa. Vieläkin Virossa koronan ilmaantuvuusluku on 696,55 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana eli lähes kolme kertaa suurempi kuin Suomen ilmaantuvuusluku 235.