Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa on käynnissä Suomen teemakuukausi

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha viettää parhaillaan 60-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi puutarhassa on järjestetty kuluvana vuonna useita tapahtumia, joista mittavin on yhdessä Viron ulkoministeriön ja Tallinnassa sijaitsevien suurlähetystöjen kanssa toteutettu Kasvien valtakunnan suurlähetystö -projekti.

Sen tavoitteena on tarjota ulkomaisille suurlähetystöille mahdollisuus esitellä oman maansa biologista ja kulttuurista monimuotoisuutta kasvitieteellisen puutarhan tiloissa. Suurlähetystöt ovat voineet käyttää vastikään kunnostettua palmutaloa tapahtumapaikkana ja näyttelytilana.

Ensimmäisenä toukokuussa alkaneessa projektissa esittäytyi Japani. Sen jälkeen vuorossa olivat Venäjä, Yhdysvallat, Unkari, Puola, Georgia ja Italia. Nyt joulukuussa on Suomen vuoro ja esittelyssä on Lapin luonto ja revontulet sekä kestävät arkipäivän valinnat luonnon suojelemiseksi.

Joulukuussa Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään myös kolme opastettua kierrosta, jossa tutustutaan suomalaisiin ja Suomessa kasvaviin kasveihin Urmas Laansoon johdolla. Kierrokset ovat 4., 11. ja 12. joulukuuta klo 12.

Lue myös: Tallinnan kasvitieteellinen puutarha viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha sai alkunsa vuonna 1961, kun se perustettiin Viron tiedeakatemian tutkimusinstituutiksi. Aluksi puutarha oli vain tutkimuskäytössä, eikä yleisöllä ollut pääsy sinne. Suuret kasvikokoelmat istutettiin puutarhan maille kahdenkymmenen vuoden aikana avaamisen jälkeen, ja ulkoilma- ja kasvihuonekokoelmat avattiin yleisölle 1970-luvun alussa. Nykyään puutarha levittäytyy 123 hehtaarin alueelle Pirita-joen laakson alueelle ja puutarhan naapurissa kohoaa Tallinnan tv-torni.