T24 | Jätevesitutkimus: uutta omikronvarianttia esiintyy jo monissa osissa Viroa

Tarton yliopiston tekemän jätevesitutkimuksen mukaan koronaviruksen määrä Viron jätevesissä ei ole muuttunut merkittävästi kuluneella viikolla.

Jätevesitutkimuksen mukaan Virossa ei ole tällä hetkellä koronaviruksesta vapaita alueita. Viikon aikana viruksen määrä on noussut hieman Harjumaan maakunnan alueella ja Keski-Virossa, mutta Etelä-Virossa tilanne on edelleen vakaa.

Näytteissä olevien viruskantojen alustava analyysi osoitti, että uutta omikronvarianttia esiintyy pieninä määrinä jo monissa osissa Viroa.

– Ensi viikon testien avulla pystymme arvioimaan uuden viruskannan leviämisnopeutta, tutkimuksen johtaja ja Tarton yliopiston antimikrobisen teknologian professori Tanel Tenson sanoo tiedotteessa.

Virossa on perjantaihin 10. joulukuuta mennessä vahvistettu 15 omikronvariantin aiheuttamaa koronavirustartuntaa. Suurin osa tapauksista on kytköksissä matkustamiseen Etelä-Afrikassa.

Tarton yliopiston jätevesitutkimuksessa vesinäytteet otetaan jokaisen viikon alussa kaikista maakuntakeskuksista, yli 10 000 asukkaan kaupungeista ja tarvittaessa myös pienemmiltä paikkakunnilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut