Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa koronarajoituksiin ei ole luvassa helpotuksia – Syynä uusi omikronvariantti

Viron pääministeri Kaja Kallas ja terveys- ja työministeri Tanel Kiik ilmoittivat torstaina hallituksen tiedotustilaisuudessa, että koronarajoituksia ei voi vielä höllentää uuden omikronvariantin takia.

– Rajoituksia ei voi tällä hetkellä lieventää ja on tärkeää noudattaa nykyisiä sääntöjä ja rajoituksia. Lisäksi koronapassien tarkistuksia jatketaan, myös niiltä matkustajilta, jotka tulevat suuremman tartuntariskin maista, Tanel Kiik sanoi tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri Kallaksen mukaan nyt on syytä olla erittäin varovainen.

– Uudet tartunnat ovat laskusuunnassa, mutta sairaaloiden työtaakka on vakiintunut tietylle tasolle. Lisäksi meillä on uusi omikronvariantti, jonka suhteen kaikki ympäri maailmaan ovat varovaisia. Tietoa uudesta variantista on hyvin vähän, Kallas totesi.

Pääministerin mukaan hallitus haluaisi lieventää rajoituksia, mutta ei halua tilannetta, jossa sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä alkaisi taas nousta. Myöskään hallituksen tieteellinen neuvosto ei ole vielä suositellut viihdepaikkojen ja ravintolojen aukioloaikojen pidentämistä klo 23:sta.

Perjantaina 10. joulukuuta Virossa diagnosoitiin 592 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa oli 262 potilasta, mikä on 16 potilasta enemmän kuin torstaina. Heistä 148 eli 84 prosenttia ei ole saanut koronarokotetta.

Uusia koronakuolemia rekisteröitiin seitsemän. Kuolleista viisi oli rokottamattomia. Virossa koko väestön rokotekattavuus on nyt ECDC:n tilastojen mukaan 58,8 prosenttia.

Virossa on tähän mennessä vahvistettu 15 omikronvariantin aiheuttamaa koronavirustartuntaa. Suurin osa tapauksista on kytköksissä matkustamiseen Etelä-Afrikassa.