T24 | Piparkoogimaania-näyttely on yksi Tallinnan suosituimmista joulunajan tapahtumista – Tänä vuonna näyttelyn teemana on musiikki

Tallinnassa on jo 16. vuoden ajan joulun aikaan järjestetty Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki esineet on valmistettu piparkakkutaikinasta. Näyttelyn monenlaiset piparkakkuteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa.

Vuosittain satakunta eri alojen taiteilijaa keramiikoista tekstiilitaiteilijoihin ja graafisista suunnittelijoista arkkitehteihin valmistaa piparkakkutaikinasta uskomattomia taideteoksia. Vuodesta 2006 lähtien järjestetty tapahtuma on kasvanut vuosien myötä ja nykyään Piparkoogimaania-näyttely on yksi Tallinnan suosituimmista joulunajan tapahtumista.

Näyttelyllä on joka vuosi eri teema sekä virolaissäveltäjien sille säveltämä oma musiikki. Tänä vuonna näyttelyn teemana on musiikki ja esillä on muun muassa piparitaikinasta valmistettu levysoitin, korvalappustereot, haitari sekä monenlaisia pipariartisteja, kuten Elton John ja Kurt Cobain.

Näyttelyn ohessa järjestetään työpajoja, jossa näyttelyvieraat pääsevät opettelemaan piparkakkujen leivontaa ja koristelua sekä luomaan omannäköisiään taideteoksia. Lisäksi myynnissä on piparkakkutaikinaa ja valmiita, upeasti koristeltuja piparkakkuja.

Piparkoogimaania- näyttely on avoinna joka päivä klo 11–18 Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa 7.1.2022 saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut