T24 | Viron digitaalinen historia on esillä Tallinnan miehitysten ja vapauden museon Vabamussa

Tallinnassa sijaitsevassa miehitysten ja vapauden museo Vabamussa avautui marraskuussa 2021 uusi näyttely Miksi Viro? – 30 vuotta Neuvostoliitosta e-Viroon. Näyttely käy läpi Viron digitaalisen yhteiskunnan historiaa, saavutuksia ja tulevaisuudennäkymiä.

Viimeisen 30 vuoden aikana Viro on kehittynyt entisestä neuvostomaasta kansakunnaksi, joka on keskittynyt aidon digitaalisen yhteiskunnan kehittämiseen. Muutos on toki ollut seurausta teknologian jatkuvasta kehittymisestä, mutta Viro on myös ollut aina etulinjassa toteuttamassa sitä, oli sitten kyse matkapuhelimiin siirtymisestä tai yrityksen perustamisen mahdollistamisesta verkossa.

Nykyään Viro onkin yksi digitaalisesti kehittyneimmistä yhteiskunnista, jonka asukkailla on käytössään verkossa mittava valikoima digitaalisia palveluita, kuten verojen maksaminen, yrityksen perustaminen, asiakirjojen allekirjoittaminen ja lääkereseptin uusiminen.

Digitaalisen kehityksen etulinjassa oleminen on tehnyt Virosta myös startup-yritysten ja etätyöntekijöiden ykkösmaan. Tallinnan valittiinkin vuonna 2021 kansainvälisessä tutkimuksessa maailman 8. parhaaksi paikaksi tehdä etätöitä.

Miksi Viro? – 30 vuotta Neuvostoliitosta e-Viroon -näyttely pyrkii selvittämään innostavalla tavalla ja mukaansatempaavilla kertomuksilla, miten ja miksi Virosta tuli maailman johtava digitaalinen yhteiskunta. Samalla näyttely pohtii, mihin tämä kehitys vie Viroa tulevaisuudessa ja minkälaisia haasteita tämä kehitys voi mukanaan tuoda.

Miehitysten ja vapauden museo Vabamu Tallinnassa on avoinna ke-su klo 11–18. Digitaalisesta Virosta kertova näyttely on esillä 23.10.2022 saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut