Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnassa sijaitseva ja konkurssin tehnyt T1-ostoskeskus on saanut uuden omistajan

Luxemburgilaisesta Lintgen Adjacent Investments S.à r.l. -yhtiöstä tuli joulukuun alussa Tallinnassa sijaitsevan T1 Mall of Tallinn -ostoskeskuksen uusi omistaja. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Yhtiö voitti ainoana tarjoajana huutokaupan ja maksoi konkurssiin menneestä ostoskeskuksesta 55 miljoonaa euroa. Yhtiö on myös konkurssiin menneen ostoskeskuksen suurin velkoja.

T1-ostoskeskus on ollut konkurssista huolimatta avoinna yleisölle, mutta suurin osa sen liikehuoneistoista on ollut ilman vuokralaisia, joten paljon mitään ostettavaa ei ole ollut tarjolla.

Luxemburgilaisyhtiö itse kertoi huutokaupan jälkeen tiedottajan välityksellä, että ostoskeskukselle on tarkoitus antaa uusi elämä ja rakentaa siitä monitoimikeskus. Vähittäiskaupan tarjonta keskitetään jatkossa keskuksen kahteen alimpaan kerrokseen ja uusi sisäänkäynti rakennetaan junaradan ja Ülemiste-keskuksen puolelle. Lisäksi on tarkoitus helpottaa ihmisten liikkumista 1. ja 2. kerroksen välillä

Ostoskeskuksen kolmanteen kerrokseen tulee uusia toimintoja, kuten toimistoja, liikunta- ja harrastustoimintaa sekä terveyspalveluita ja julkisia palveluita. Keskuksen neljänteen kerrokseen ei tarvita muutoksia, koska sen katolla sijaitseva maailmanpyörä pysyy ennallaan.

T1-ostoskeskuksen uutena toimitusjohtajana aloittaa tammikuussa 2022 Tarmo Hõbe, joka on tähän asti johtanut Saku Suurhallia. Hõbe on ollut myös Rally Estonian järjestäjä vuodesta 2009 lähtien.

Hõbe näkee ostoskeskuksessa suurta potentiaalia.

– Ostoskeskuksen menestyksen varmistamiseksi meidän on tehtävä tiivistä yhteistyötä yritysten, kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Tämä korostuu myös keskuksen uudessa konseptissa, Hõbe sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2018 ovensa avannut T1 Mall of Tallinn -ostoskeskus oli alusta saakka ongelmissa, eikä kerännyt tarpeeksi asiakkaita. Lopullinen kuolinisku, joka johti keskuksen konkurssiin, oli keväällä 2020 alkanut koronapandemia.