Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viron hallitus höllensi koronarajoituksia väliaikaisesti – Uutenavuotena voi Tallinnan ravintoloissa juhlia normaalien aukioloaikojen puitteissa

Viron hallitus on päättänyt höllentää koronarajoituksia hetkellisesti uudenvuodenaattona. Näin ollen uudenvuoden juhlat voivat ravintoloissa ja baareissa jatkua totuttuun tapaan yli puolenyön.

Viron hallintoministerin Jaak Aabin mukaan 10. tammikuuta asti voimassa oleva ravintoloiden ja baarien aukioloaikoja koskeva rajoitus, jonka mukaan ovet on suljettava klo 23, poistetaan käytöstä tilapäisesti uudenvuoden aattona. Rajoitus poistuu käytöstä 31. joulukuuta illalla ja on poissa käytöstä 2. tammikuuta klo 06 saakka.

Jaak Aabin mukaan sekä hallituksen tieteellinen neuvosto että Viron terveysvirasto ovat suositelleet rajoitusten jatkamista.

Viron pääministeri Kaja Kallaksen mukaan uuden omikronvariantin saapuminen Viroon tarkoittaa sitä, ettei hallitus voi lieventää rajoituksia pysyvästi.

– Kehotan kaikkia, jotka päättävät viettää uudenvuoden aaton julkisella paikalla toimimaan vastuullisesti suojellakseen itseään ja muita. Koronarokotteen tehosteannoksen saaminen on erittäin tärkeää, sillä tutkimusten mukaan se lisää merkittävästi suojaa uutta virusvarianttia vastaan, Kallas sanoo.