T24 | Lue vinkit joulunviettoon Tallinnassa!

Oletko tulossa joulunviettoon Tallinnaan? Tässä muutama vinkki, mitä kaupungissa voi tehdä joulunpyhinä.

1) Tallinnan joulutori

Tallinnan joulutorilla, joka valittiin toissa vuonna koko Euroopan kauneimmaksi, on pitkät perinteet. Perimätiedon mukaan ensimmäinen joulukuusi torille pystytettiin 580 vuotta sitten eli vuonna 1441.

Joulukuusesta on tullut tärkeä perinne Tallinnalle ja joka vuosi kaupunki näkee paljon vaivaa löytääkseen juuri sopivan kuusen koristamaan Raatihuoneentoria. Tänä vuonna kuusen koristeluun on käytetty 300 kultapalloa sekä yli kolme kilometriä valonauhoja.

Jouluinen ohjelma leviää Raatihuoneentorilta myös muualle vanhaan kaupunkiin, sillä joulumarkkinoiden aikana pieniä konsertteja ja joulutyöpajoja järjestetään Raatihuoneentorin laidalla Hopnerin talossa ja myös Katariinan kilta sekä Vanhankaupungin museot järjestävät jouluista ohjelmaa. Nigulisten kirkossa on viikonloppuisin urkukonsertteja.

Tallinnan joulutorin tunnelmasta voi nauttia tammikuulle saakka, sillä tori on avoinna 2.1.2022 asti joka päivä kello 12–19.

2) Tallinnan suomalaisen seurakunnan jouluhartaudet

Tallinnan suomalainen seurakunta järjestää jo perinteeksi muodostuneet jouluhartaudet jouluaattona ja joulupäivänä ruotsalaisessa Pyhä Mikaelin kirkossa Tallinnassa (Os. Rüütli 9). Jouluaaton hartaushetki on Pyhän Mikaelin kirkossa pe 24.12. klo 15–16 ja jouluaamun messu puolestaan järjestetään la 25.12. klo 10–11. Messun jälkeen Tallinnan suomalaisen seurakunnan seurakuntakodilla (Os. Pärnu mnt 8–6) on tarjolla joulukahvit.

3) Elina Simosen näyttely Fotografiskassa

Tallinnan Fotografiskassa on esillä Suomen ja Viron väliä pendelöivän valokuvaajan Elina Simosen Sanasta kuvaksi -näyttely, joka tuo yhteen runoilijat Susinukke Kosolan (Suomi), Sveta Grigorjevan (Viro) ja Madara Gruntmanen (Latvia) sekä Aalto-yliopistossa opiskelevat nuoret muotisuunnittelijat Triin Tindin ja Tauri Västrikin (Viro), Laima Jurčan (Latvia) sekä Laura Rusasen (Suomi).

Runoista inspiroitunut muotikuvien sarja vie katsojan Lasnamäelle, Rummun louhokselle ja Kohilaan. Kuviin on vangittu hetkiä kolkkojen kerrostalojen keskellä, liikennemelussa, hylätyllä tuhkamäellä sekä mennyttä aikaa huokuvassa puutarhassa. Kuvia yhdistää valokuvaajan katse, joka suuntautuu yhtä aikaa tuttuun ja vieraaseen kohteeseensa. Muotikuvanäyttely syntyi tiiviissä yhteistyössä stylisti Alli-Liis Vandelin kanssa.

Näyttely on avoinna Fotografiskan ensimmäisen kerroksen galleriassa tammikuun puoleen väliin saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

4) Piparkoogimaania-näyttely

Yksi Tallinnan suosituimmista joulunajan tapahtumista on Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki esineet on valmistettu piparkakkutaikinasta. Näyttelyn monenlaiset piparkakkuteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa. Näyttelyllä on joka vuosi eri teema sekä virolaissäveltäjien sille säveltämä oma musiikki. Tänä vuonna näyttelyn teemana on musiikki ja esillä on muun muassa piparitaikinasta valmistettu levysoitin, korvalappustereot, haitari sekä monenlaisia pipariartisteja, kuten Elton John ja Kurt Cobain.

Piparkoogimaania- näyttely on avoinna joka päivä klo 11–18 Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa (Os. Pärnu mnt. 6) 7.1.2022 saakka.

5) Patarein merilinnoituksen valoshow

Marraskuusta alkaen Patarein merilinnoituksella on voinut joka ilta nähdä valoshow´n, joka koostuu valotaiteilija Aleksander Sprohgisen luomasta valoinstallaatiosta sekä Mihkel Kallasten siihen suunnittelemasta musiikista. Esitys on nähtävissä Patarein merilinnoituksen piippuaukiolla, jossa se valaisee linnoituksen muurit ja täydentyy musiikilla, joka on yhdistelmä klassista musiikkia ja tämän päivän kappaleita. Piippuaukio sijaitsee merilinnoituksen Lentosataman merimuseon puoleisella laidalla.

Noin viiden minuutin pituinen valoshow on nähtävissä Patarein merilinnoituksella päivittäin klo 17–23 välisenä aikana puolen tunnin välein. Kaikille Ilmainen esitys on nähtävillä helmikuuhun 2022 saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut