T24 | Tallinnan kaupunki etsii yhteistyökumppania Linnahallin kunnostustöihin – Tarjouskilpailu asiasta julkistetaan ensi vuonna

Tallinnan matkustajasataman kupeessa seisova betonikolossi, vuonna 1980 rakennettu Linnahall on tarkoitus kunnostaa ja remontoida konferenssi- ja konserttikeskukseksi. Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvartin mukaan kaupunki julkistaa tarjouskilpailun asiasta ensi vuonna. Sen tavoitteena on löytää yhteistyökumppani Linnahallin kunnostustöihin.

Tallinnan kaupungin tekemän taustoittavan markkinatutkimuksen mukaan neljällä yrityksellä olisi konkreettista kiinnostusta rakennuksen kunnostamiseen yhteistyössä kaupungin kanssa. Nyt Tallinnan kaupungin täytyy määritellä tarjouskilpailun ehdot ja valmistella itse tarjous, jotta tarjouskilpailu voidaan julkistaa ensi vuonna.

– Yhteistyökumppanin löytäminen on realistista. Näemme, että näillä neljällä yrityksellä on kapasiteettia, osaamista ja kokemusta toteuttaa tällaisia hankkeita, Mihhail Kõlvart sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Linnahallista on tarkoitus tehdä konferenssikeskus, jossa voidaan järjestää myös konsertteja. Hankkeen tämänhetkinen arvioitu budjetti on 130 miljoonaa euroa. Tallinnan kaupunki tekee hankkeen tiimoilta yhteistyötä yksityisen sektorin kanssa, voidakseen kohdistaa vapautuvat varat muihin suuriin hankkeisiinsa, kuten Tallinnan sairaalan kehittämiseen.

Vielä alkuvuodesta 2020 Tallink-konserni ilmoitti kehittävänsä Linnahallista matkustajasataman, konferenssikeskuksen, konserttisalin, hotellin ja kauppakeskuksen yhdistelmän. Lopulta laivayhtiö jäi kuitenkin pois projektista.

Katso video autiosta Linnahallista täältä .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut