T24 | Stockmann myi Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistönsä

Stockmann myi joulukuun lopussa yrityssaneerausohjelman mukaisesti Viron Tallinnassa, ja Latvian Riiassa sijaitsevat tavaratalokiinteistönsä Viru Keemia Gruppille (VKG). Kauppahinta on yhteensä noin 87 miljoona euroa.

Stockmann käyttää kiinteistökauppojen myyntitulot täysimääräisesti vakuudellisten saneerausvelkojen lyhentämiseen.

Stockmann jatkaa tavaratalotoimintaansa Tallinnassa ja Riiassa uuden omistajan kanssa tehdyillä pitkillä takaisinvuokraussopimuksilla. Vuokrasopimukset Stockmannin vuokralaisten kanssa jatkuvat pääosin nykyisellä konseptilla.

– Olemme tyytyväisiä, että kiinteistöille löytyi vakaa ja luotettava baltialainen omistaja, joka haluaa kehittää kiinteistöjä sekä tavarataloja yhteistyössä kanssamme. Tavaratalomme jatkavat toimintaansa normaalisti. Tallinnan ja Riian tavarataloilla on erinomaiset sijainnit kaupunkien ydinkeskustoissa, mikä edesauttoi kiinteistöjen myyntiä, Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo.

Stockmann rakennutti Tallinnan tavaratalokiinteistön vuonna 1996, ja se laajennettiin kaksikerroksisesta viisikerroksiseksi, Baltian suurimmaksi tavarataloiksi vuonna 2000. Tallinnan tavaratalokiinteistön vuokrattava nettopinta-ala on 22 980 neliömetriä.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Stockmannin kanssa Baltiassa. Molemmat maamerkkikiinteistöt ovat poikkeuksellisen hyvillä paikoilla Viron ja Latvian kasvavissa pääkaupungeissa, ja odotamme innolla, että pääsemme tutkimaan jatkosijoitusmahdollisuuksia, jotka tukevat Stockmannin ydinliiketoimintaa, sanoo VKG Investin toimitusjohtaja Sten Pisang.

Viru Keemia Grupp on virolainen yksityisomistuksessa oleva teollisuusyritys, jonka historia ulottuu vuoteen 1924. VKG Invest on VKG:n itsenäinen sijoitusyksikkö, joka keskittyy itsenäisiin rahoitussijoituksiin, jotka eivät liity konsernin ydintoimintoihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut