T24 | Viroon voi matkustaa vaivatta Suomen tiukentuneista matkustusrajoituksista huolimatta

Koronaviruksen uuden omikronvariantin nopea leviäminen sain Suomen hallituksen kiristämään matkustusrajoituksia 28. joulukuuta alkaen. Samalla palautettiin sisärajavalvonta Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen. Uudet rajoitukset ovat tämänhetkisten tietojen mukaan voimassa 16. tammikuuta saakka.

Tämä tarkoittaa sitä, että ulkomaalaiset matkustajat joutuvat Suomeen saapuessaan esittämään rajalla enintään 48 tuntia vanhan negatiivisen koronatestituloksen rokotustodistuksen lisäksi.

Negatiivista testitulosta ei kuitenkaan edellytetä Suomen kansalaisilta, joten suomalaisten matkustaminen Viroon on yhtä vaivatonta kuin ennen tiukentuneita rajoituksia. Myöskään Viro ei vaadi maahan saapuvilta täyden rokotesuojan omaavilta tai koronataudin sairastaneilta suomalaisilta negatiivista koronatestiä.

Virossa on edelleen käytössä julkisten tilojen maskipakko ja ilman rokotepassia, ja sen kanssa esitettävää henkilöllisyystodistusta ei ole pääsyä julkisiin tiloihin, kuten ravintoloihin, museoihin, teattereihin ja konserttisaleihin. Lisäksi käytössä ovat julkisten tilojen rajoitetut aukioloajat eli esimerkiksi ravintoloiden, baarien, elokuvateattereiden, teattereiden ja muiden tilojen on suljettava ovensa jo klo 23.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut