T24: Google: Virolaisia kiinnosti vuonna 2021 jalkapallo, vaalit ja ETV:n juontaja

Virolaisten viime vuoden suosituin Google-haku oli ”Euro 2020”. UEFA

Thea Ekholm

Maailman suosituin hakukone Google julkaisi uuden vuoden kunniaksi perinteiset listat vuoden 2021 suosituimmista hakusanoista ja -lauseista. Googlen datan mukaan virolaiset olivat viime vuonna erittäin kiinnostuneita jalkapallosta, vaaleista ja ETV:n juontajasta Grete Lõbusta.

Vuonna 2020 virolaisten hakusanoja hallitsi koronavirus, mutta vuonna 2021 ihmisiä kiinnosti urheilu ja viihde. Niinpä viime vuoden suosituin haku oli ”Euro 2020”. Ihmisiä mietitytti myös politiikka, erityisesti lokakuun kunnallisvaalit, mutta myös Viron eläkeuudistus ja sähkön hinta.

Jotkut koronapandemiaan liittyvät sanat, kuten Viron terveysvirasto "terviseamet" ja digitaalinen terveystietorekisteri "digiregistratuur" pääsivät 10 haetuimman sanan joukkoon.

Viime vuoden haetuimpia tapahtumia olivat Virossa kansainväliset tennisturnaukset "Australian Open" ja "US Open" samoin kuin Viron Euroviisukarsintakilpailu Eesti Laul 2021.

Suosituin henkilö oli virolaisten Google-hakujen mukaan ETV:n ajankohtaisohjelman Ringvaaden juontaja Grete Lõbu. Myös Viron uusi presidentti Alar Karis pääsi suosittujen ihmisten listalle, samoin tennispelaaja Anett Kontaveit ja pääministeri Kaja Kallas.

Suosituimmat Google-haut Virossa 2021

Euro 2020

Valimised 2021 (Vaalit 2021)

Grete Lõbu

Elektri börsihind (Sähkön pörssihinta)

Pensionikeskus (Viron valtion eläkekeskus)

Tambet Sild (Virolainen stand-up-koomikko)

Terviseamet (Viron terveysvirasto)

Digiregistratuur (Digitaalinen terveystietorekisteri)

Nordpool (Pohjoismainen sähköpörssi)

Avatud Talude Päev 2021 (Maatilojen avointen ovien päivä)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut