Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Google: Virolaisia kiinnosti vuonna 2021 jalkapallo, vaalit ja ETV:n juontaja

Maailman suosituin hakukone Google julkaisi uuden vuoden kunniaksi perinteiset listat vuoden 2021 suosituimmista hakusanoista ja -lauseista. Googlen datan mukaan virolaiset olivat viime vuonna erittäin kiinnostuneita jalkapallosta, vaaleista ja ETV:n juontajasta Grete Lõbusta.

Vuonna 2020 virolaisten hakusanoja hallitsi koronavirus, mutta vuonna 2021 ihmisiä kiinnosti urheilu ja viihde. Niinpä viime vuoden suosituin haku oli ”Euro 2020”. Ihmisiä mietitytti myös politiikka, erityisesti lokakuun kunnallisvaalit, mutta myös Viron eläkeuudistus ja sähkön hinta.

Jotkut koronapandemiaan liittyvät sanat, kuten Viron terveysvirasto "terviseamet" ja digitaalinen terveystietorekisteri "digiregistratuur" pääsivät 10 haetuimman sanan joukkoon.

Viime vuoden haetuimpia tapahtumia olivat Virossa kansainväliset tennisturnaukset "Australian Open" ja "US Open" samoin kuin Viron Euroviisukarsintakilpailu Eesti Laul 2021.

Suosituin henkilö oli virolaisten Google-hakujen mukaan ETV:n ajankohtaisohjelman Ringvaaden juontaja Grete Lõbu. Myös Viron uusi presidentti Alar Karis pääsi suosittujen ihmisten listalle, samoin tennispelaaja Anett Kontaveit ja pääministeri Kaja Kallas.