Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa junalippujen hinnat nousivat vuodenvaihteessa lähes 10 prosenttia

Viron valtion omistama junaoperaattori Elron nosti junalippujen hintoja tammikuun ensimmäistä päivästä alkaen lähes 10 prosentilla.

Yhtiön antaman lausunnon mukaan syynä ovat energian hinnannousu ja infrastruktuurin muutokset. Elronin mukaan dieselin ja sähkön hintojen nousu tarkoittaa, että myös lippujen hintoja on nostettava. Virossa junalippujen hinnat ovat pysyneet samana jo yli kaksi vuotta.

Elronin mukaan sen energiakustannukset vuonna 2022 ovat 45 prosenttia korkeammat kuin vuonna 2021. Lisäksi rautateiden käyttö- ja infrastruktuurimaksut ovat 16 prosenttia eli yli 3 miljoonaa euroa enemmän kuin aikaisemmin. Yhtiön saama valtionavustus ei kata kustannuksia kokonaan.

Junalippujen hinnannousun myötä lähiliikenteen junalipun hinta nousee 10–40 senttiä ja pidempien reittien junalipun hinta keskimäärin 1 eurolla. Jatkossa esimerkiksi Tallinna-Tartto-junalippu maksaa 13,6 euroa aikaisemman 12,5 euron sijaan ja Tallinna-Aegviidu-junalipun hinta on 3,7 euroa aiemman 3,4 euron sijaa.