Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa Lidl palkkasi 73-vuotiaan työntekijän

Viron Lidl on lehdistötiedotteensa mukaan saanut päätökseen ensimmäisten myymälöidensä rekrytointiprosessin ja palkannut henkilökunnan kahdeksaan ensimmäiseen myymäläänsä.

Ikä ei ollut ratkaiseva tekijä Viron Lidlin rekrytoinneissa, sillä nuorin palkattu työntekijä on 18-vuotias ja vanhin 73-vuotias. Lidl on solminut työsopimuksen lähes 800 työntekijän kanssa, mutta työpaikkaa saksalaisketjussa haki kymmenen kertaa suurempi joukko ihmisiä.

Viron Lidlin henkilöstöosaston johtajan Liina Kippaston mukaan palkattujen henkilöiden taustojen monipuolisuus oli iloinen yllätys.

– Henkilöstöömme kuuluu niin kokeneita vähittäiskaupan työntekijäitä, ensikertalaisia kuin muiden alojenkin edustajia. Heitä kaikki yhdistää korkea motivaatio, halu tehdä monipuolista työtä ja saada siitä kunnon palkkio, Kippasto sanoo.

Lue myös: Viron Lidl maksaa työntekijöilleen 25 prosenttia alan keskiarvoa parempaa palkkaa

Lidlillä on Virossa kauaskantoisia kehitys- ja laajentumissuunnitelmia, joten Kippaston mukaan kauppaketju jatkaa uusien työntekijöiden rekrytointia lähiaikoina.

Tammikuussa uudet työntekijät aloittavat Lidlin myymälöissä perusteellisen koulutuksen, jonka aikana he saavat tarvittavan opastuksen työtehtävien suorittamiseen.

Viron Lidl ei ole vieläkään ilmoittanut, milloin se avaa kahdeksan myymäläänsä Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Narvassa.