Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnassa solmittiin viime vuonna yli 2 300 avioliittoa - Suosituimmat naimisiinmenokuukaudet olivat heinä- ja elokuu

Tallinnassa, Pärnu maanteen varressa sijaitsevassa jugend-tyylisessä avioliittopalatsissa solmittiin vuonna 2021 yhteensä 2 305 avioliittoa. Se on 71 avioliittoa enemmän kuin vuonna 2020.

Tallinnalaisten onnenpalatsina tuntema toimisto, jonka virallinen nimi on Perekonnaseisuamet, on suomalaista maistraattia vastaava virasto. Siellä rekisteröidään kaikki Viron pääkaupungin syntymät, kuolemat, avioliitot ja avioerot.

Kaikkien viime vuonna Tallinnassa vietettyjen häiden vanhin sulhanen oli 85-vuotias ja vanhin morsian 74-vuotias. Suosituimmat naimisiinmenokuukaudet olivat heinä- ja elokuu. Molempina kuukausina häitä juhlittiin 360 kertaa.

Tallinnan Perekonnaseisuametin johtajan Karin Kaskin mukaan viraston toimintojen määrä on vakiintumassa koronaa edeltävälle tasolle.

– Koronan aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat vaikuttaneet viime vuosina viraston toimintaan. Rajojen uudelleen avaaminen on palauttanut toimintojen määrän takaisin koronaa edeltäviin aikoihin, Kask sanoo Tallinnan kaupungin tiedotteessa.

Viime vuonna Tallinnassa solmi avioliiton myös 801 ulkomaalaista, jotka tulivat 59 eri maasta. Suurin osa heistä tuli Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Latviasta ja Liettuasta. Lisäksi virolaiset solmivat avioliittoja muun muassa Costa Ricasta, Hong Kongista. Monacosta, Sri Lankasta, Uudesta-Seelannista ja Venezuelasta saapuneiden ihmisten kanssa.

Naimisiin menneistä naisista 1 661 otti miehensä sukunimen, mutta vain 43 miestä otti käyttöönsä vaimonsa sukunimen.

Avioerohakemuksia Tallinnassa jätettiin viime vuonna 1 227 kappaletta ja varsinaisia avioeroja rekisteröitiin 1 041 kappaletta. Se on vain neljä avioeroa enemmän kuin vuonna 2020.

Helsinki meni Tallinnan ohi viime vuonna sekä avioliittojen että avioerojen määrässä. Tilastokeskus on julkaissut vasta ennakkotiedot avioliittojen ja avioerojen määristä vuoden 2021 kolmen vuosineljänneksen osalta, mutta jo tammi-syyskuun aikana Suomen pääkaupungissa solmittiin 2 391 avioliittoa ja rekisteröitiin 1 064 avioeroa.

Ehkäpä eroa selittää se, että Helsingissä on noin 180 000 asukasta enemmän kuin Tallinnassa.