Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Aluevaaleissa äänesti ennakkoon ulkomailla 2 923 henkilöä – Virossa äänioikeutta käytti 62 henkilöä

Suomen ulkoministeriön mukaan Suomen ulkomaanedustustoissa kävi aluevaalien ennakkoäänestyksen aikana antamassa äänensä yhteensä 2 923 henkilöä.

Aluevaaleissa äänestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Äänestäjiä oli vuoden 2021 kuntavaaleihin verrattuna noin 8 prosenttia enemmän.

Aluevaalien ennakkoäänestys järjestettiin 69 maassa, joissa oli yhteensä 93 äänestyspaikkaa. Lisäksi parilla kymmenellä suomalaisella aluksella järjestettiin ennakkoäänestys aluksen henkilökunnalle. Laivoilla äänesti noin sata miehistön jäsentä. Myös kriisinhallintajoukkojen tukikohdissa Irakin Erbilissä ja Libanonin Jabal Marunissa oli mahdollisuus äänestää ennakkoon.

Noin 64 prosenttia kaikista äänistä annettiin Espanjan ennakkoäänestyspaikoissa, yhteensä 1 866 ääntä, joista eniten Fuengirolassa 998 ääntä.

Suurimmassa osassa ennakkoäänestyspaikoista äänimäärät jäivät hyvin vähäisiksi. Viidessä paikassa ei käynyt yhtään äänestäjää.

Espanjan lisäksi ainoastaan Islannissa ja Turkissa annettiin aluevaaleissa enemmän ääniä kuin kuntavaaleissa. Belgiassa äänioikeuttaan käytti 117 äänestäjää, Libanonissa 84, Virossa 62 ja Venäjällä 50.