T24 | Omikron leviää vauhdilla Virossa – Koulujen koronatapaukset kolminkertaistuivat viime viikolla ja sairaalahoidossa on jo yli 300 koronapotilasta

Koronaviruksen omikronvariantti leviää nyt vauhdilla Virossa. Maassa diagnosoitiin viikonlopun aikana päivittäin 3 600–4 700 uutta koronatartuntaa ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä nousi yli 300:n.

Myös virolaiskouluissa havaittujen koronatartuntojen määrä kolminkertaistui Viron yleisradion uutisen mukaan viime viikon aikana. Oppilaiden, opettajien ja muun henkilöstön keskuudesta löydettiin 3 899 uutta koronavirustartuntaa. Yli puolet positiivista testituloksista raportoitiin Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Viron opetusministeri Liina Kersna suositteleekin kouluja edelleen jatkamaan pikatestien tekemistä.

Viron terveysviraston mukaan maan sairaaloissa oli sunnuntaiaamuna hoidossa 311 koronapotilasta, joista 218 tarvitsi hoitoa vakavaan koronatautiin. Heistä 169 eli 77,5 prosenttia oli rokottamattomia.

Virossa koko väestön rokotekattavuus on nyt 60,7 prosenttia ja yli 18-vuotiaiden rokotekattavuus 70,9 prosenttia. Suomessa samat luvut ovat 74,2 prosenttia ja 85,4 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut