T24 | Virossa korkea sähkön hinta nostaa jo leivonnaisten hintoja

Virossa leipomot varoittavat, että pian kallis sähkön hinta nostaa leipien ja leivonnaisten hintaa, sillä myös raaka-aineiden hinnat ovat nousseet ja työvoimakulut kasvaneet.

Viron yleisradion haastatteleman Pagaripoisid-leipomoketjun hallituksen puheenjohtajan Meelis Pärnin mukaan heillä on käytössä sähkösopimus, jonka hinnoittelu perustuu osittain sähkön pörssihintaan ja osittain hinta on kiinteä.

– Sähkölaskumme nousi kaksi ja puolikertaiseksi ollen 2 500 euroa. Lisäksi maksoimme kaasusta lähes 6 000 euroa. Mikään yritys ei voinut odottaa laskujen kasvavan näin paljon. Myös raaka-aineiden hinnat ovat nousseet noin 30 prosenttia ja työvoimakustannukset 10–15 prosenttia. Valitettavasti tämä kaikki on vaikuttanut tuotteidemme hintoihin, Meelis Pärn sanoi haastattelussa.

Pärnin mukaan yritys tarkastelee hintoja tuotekohtaisesti, mutta joidenkin tuotteiden hintoja jouduttiin jo korottamaan vuoden alussa.

Leipomot eivät odota Viron hallituksen tarjoavat enää enempää apua. Tähän mennessä hallitus on sitoutunut korvaamaan yritysten sähkön siirtomaksut täysimääräisesti. Yksityisille kuluttajille hallitus maksaa tammikuusta alkaen sähkölaskuista 12 senttiä kilowattitunnilta ylittävän osan sekä hyvittää osan kaasulaskuista ja sähkön siirtomaksuista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut