Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa voi vihdoin ostaa matkalipun junan lippuautomaatista vain pankkikorttia vilauttamalla

Nyt vihdoin on mahdollista ostaa matkalippu pankkikortilla Viron valtion omistaman junaoperaattori Elronin matkustajajunien lippuautomaateista. Yritys tiedotti asiasta tiistaina.

Matkalippu on ostettava heti junaan astuttaessa ja käytettävän pankkikortin on hyväksyttävä reaaliaikainen maksu. Jos ostaa lipun useammalle henkilölle kerrallaan, maksun summa ei saa ylittää 25 euroa.

Lue myös: Vuodenvaihde toi korotuksia junalippujen hintoihin Virossa

Junamatkustajat ovat Virossa jo pitkään odottaneet pankkikorttimaksun mahdollisuutta junien lippuautomaateilla. Niinpä uutta maksutapaa on Elronin mukaan käytetty muutamassa viikossa jo yli 20 000 kertaa.

Mikäli asiakas ostaa matkalipun pankkikortilla, on sama kortti tarvittaessa näytettävä lipuntarkastajalle matkustusoikeuden tarkastamiseksi. Jos fyysisen kortin sijaan maksaa puhelimessa olevalla maksukortilla, on lipuntarkastajalle esitettävä sovelluksen sähköisen kortin neljä viimeistä numeroa.