Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnassa juhlitaan kiinalaista uutta vuotta 1. helmikuuta

Tänä vuonna kiinalaista uutta vuotta juhlitaan helmikuun ensimmäinen päivä. Silloin härän vuosi vaihtuu tiikerin vuodeksi. Myös Tallinnassa vietetään kiinalaista uutta vuotta samana päivänä.

Tallinnan Raatihuoneentorilla on silloin luvassa ohjelmaa klo 12–19.30. Luvassa on niin tiikeriveistoksen tekoa, lohikäärmetanssijoita kuin rumpu- ja tulishowkin.

Tapahtumassa puhuvat sekä Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart että Kiinan Viron suurlähettiläs Li Chao. Lisäksi päivän aikana Tauno Kangro -veistosgallerian taiteilijat veistävät tiikeripatsaan, joka myöhemmin valetaan pronssiin ja pystytetään Tallinnan eläintarhan veistosaukiolle aikaisempina vuosina tehtyjen eläinveistosten rinnalle.

Huonon koronatilanteen vuoksi osa valtaosa kiinalaisen uuden vuoden ohjelmasta saapuu Tallinnaan Kiinasta virtuaalilähetyksenä, jossa on mukana monia tunnettuja kiinalaistaiteilijoita. Virtuaaliesitys on nähtävissä Raatihuoneentorilla koko päivän ajan klo 12–19.30. Tänä vuonna vain lohikäärmetanssi ja rumpu- ja tulishow nähdään torilla livenä.

Tallinnassa on juhlittu kiinalaista uutta vuotta yhteistyössä Pekingin kulttuuritoimiston kanssa vuodesta 2009 lähtien.