Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Virossa tehtiin lauantaina uusi ennätys koronatartunnoissa – Maassa rekisteröitiin yli 7 000 uutta tartuntaa

Viikonloppuna Virossa tehtiin taas uusi koronatartuntojen ennätys, kun maassa diagnosoitiin ensimmäistä kertaa yhden päivän aikana yli 7 000 uutta koronatartuntaan.

Viron terveysviraston mukaan lauantain aikana tehtiin 14 344 koronavirustestiä, joista 7 124 eli 49,7 prosenttia osoittautui positiiviseksi.

Vaikka viime viikolla uusien koronatartuntojen ennätyksiä rikottiin lähes joka päivä, on sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä pysynyt tasaisena ja vaihdellut 285 ja 320 potilaan välillä. Edellisen korona-aallon aikana Virossa oli koronapotilaiden hoitoon varattu sairaaloissa 750 vuodepaikkaa ja kaikki paikat jouduttiin ottamaan käyttöön. Nyt omikronvariantin ollessa vallalla koronapotilaiden määrä sairaaloissa ei ole noussut dramaattisesti.

Sunnuntaiaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa koronan vuoksi 312 potilasta, joista 201 kärsi vakavasta koronataudista. Heistä 150 eli 79 prosenttia oli rokottamattomia.

Sunnuntain aikana rekisteröitiin myös kolme uutta koronakuolemaa. Virossa yhteensä 2 032 ihmistä on kuollut tähän mennessä koronaan. Lisäksi sunnuntaina diagnosoitiin 5 952 uutta koronatartuntaa.

Virossa koko väestön rokotekattavuus on 60,9 prosenttia ja yli 18-vuotiaiden rokotekattavuus on 71,1 prosenttia.

Samaan aikaan kun Virossa rikotaan päivittäin koronatartuntojen ennätyksiä, maan hallitus suunnittelee koronarajoitusten purkua tällä viikolla.

Sekä Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiik että valtiovarainministeri Keit Pentus-Rosimannus sanoivat Viron yleisradion haastattelussa, että hallitus haluaa purkaa rajoitukset mahdollisimman pian.

Ministereiden mukaan uusien koronatartuntojen määrä on ennätyksellisen korkea, mutta sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on kuitenkin vakaa. Poliitikot ovat kuitenkin varovaisia, eikä kaikkia rajoituksia ole tarkoitus purkaa kerralla.

– Seuraamme sairaaloiden kuormitusta, eikä se ole alkanut helpottaa. Meidän on myös kuunneltava hallituksen tieteellistä neuvottelukuntaa, eikä se tällä hetkellä suosittele kaikkien rajoitusten poistamista, Pentus-Rosimannus sanoi.

Ministerit ovat yhtä mieltä myös siitä, että Viron rokotuspolitiikkaan tarvitaan muutos, sillä rokotukset ovat käytännössä pysähtyneet.